• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teška povreda, težak ofsajd i pobjeda Sitija

Pomalo "truo" utisak poslije utakmice Siti - Sautempton, najviše zbog teške povrede Džeja Rodrigeza i katatrofalne odluke sudija kod presudnog gola.

Fudbaleri Mančester sitija preskočili su Čelsi i sa utakmicom manje došli samo na bod zaostatka za liderom Liverpulom, ali ne na baš korektan način.

Iako su bili bolji i organizovaniji rival od Sautemptona, do nove pobjede u Premijer ligi došli su poslije gola iz očiglednog ofsajda, koji se vidio iz vasione.

Na "Etihadu", na kraju - 4:1 (3:1), a sve u nadi da će uskoro doći vijesti o tome da povreda veziste Sautemptona i reprezentacije Engleske, Džeja Rodrigeza, nije tako teška kao što se u prvi mah činilo, a izgledalo je "jezivo".

Rodrigez je visoko skočio u uvodnim trenucima utakmice i prilikom doskoka doživio tešku povredu. Moguće da se radi ili o prelomu noge ili o pucanju ligamenata koljena. Ljekarski tim je očajnom Rodrigezu, koji će možda propustiti Mundijal, davali kiseonik kako bi lakše savladao bol.

Asistent kod trećeg gola Sitija, za 3:1 duboko u nadoknadi prvog poluvremena, bio je zamjenik kapitena reprezentacije Srbije, Aleksandar Kolarov, koji je odigrao odličan meč. On je u čelo pogodio reprezentativca Bosne i Hercegovine Edina Džeku, koji je samo poklonio...Prethodno je Džeko izborio penal, a i učestvovao je u akciji kod spornog ofsajda...

Bio je 17. april 2010. godine, kada su "građani" posljednji put izgubili utakmicu Premijer lige na svom stadionu, a da je bila subota i ta tradicija važiće do daljeg. Tada je bolji od Sitija bio gradski rival Junajted (0:1), a računajući i današnji meč sa Sautemptonom, prošlo je 37 subota bez poraza Sitija kod kuće.

Siti je poveo poslije dva minuta, zbog lijene reakcije i faula Žozea Fontea nad Džekom, koji je u rutinski, 18. gol u sezoni, pretvorio sjajni Jaja Ture. Siti je tada navalio da postigne i drugi gol i riješi susret, ali je iz jedne naizgled bezidejne akcije gost stigao do izjednačenja.

Takođe sa bijele tačke...

Pablo Zabaleta je pokušao "nevidljivo" da saplete Džeka Korka u punom trku, ali to nije promaklo sudiji Krisu Foju koji je drugi put na utakmici, s pravom, pokazao na "kreč", a odatle je 34. penal uzastopno pogodio Riki Lambert. Da, dobro ste pročitali, centarfor Sautemptona 34 puta uzastopno nije pogodio ništa osim mreže sa bijele tačke...

U međuvremenu, na očigled selektora Engleske Roja Hodžosna, Rodrigez je na nosilima i s "fiksiranom" desnom nogom, iznesen s terena.

I onda sporni trenutak... U nadoknadi prvog poluvremena, Džeko je majstorski proigrao Davida Silvu, koji je asistirao Samiru Nasriju za 2:1, ali je Silva bezmalo dva metra bio u ofsajdu, ako ne i više od toga. Zbog čega nije igra prekinuta, nikome nije bilo jasno, ali je već tri minuta kasnije bilo 3:1.


Tada je, regularno, Kolarov pogodio u glavu Džeku, koji je ukucao loptu u mrežu (doduše, zamalo da promaši, pogodio je "tik" uz stativu) i tu je susret bio riješen.

I jedni i drugi otaljali su drugo poluvrijeme, koje je lijepim golom okončao rezervista Sitija, Stevan Jovetić.

REZULTATI 33. KOLA:

Mančester siti - Sautempton 4:1 (3:1)
/Ture pen 3, Nasri 45+1, Džeko 45+3, Jovetić 81 - Lambert pen 37/

Od 16 časova:

Aston Vila - Fulam

Kardif - Kristal Palas

Hal - Svonsi

Njukasl - Mančester junajted

Norič - Vest Bromvič Albion

Čelsi - Stouk (18.30)

U nedjelju:

Everton - Arsenal

Vest Hem - Liverpul

U ponedjeljak:

Totenhem - Sanderlend

TABELA:
Liverpul 71, Mančester siti (-1) 70, Čelsi 69, Arsenal 64, Everton (-1) 60, Totenhem 56, Mančester junajted 48, Sautempton (+1) 48, Njukasl 46...

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC