• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ne zna sa Vojvodinom!

Vojvodina "otkinula" bod Partizanu u Humskoj! Partizan poveo 1:0, ali su "lale" izjednačile iz kontroverznog penala u 90. minutu.

- drugo poluvrijeme -
"Naša djeca su se razigrala, ja sam im dozvolio i lijepo im je bilo", izjavio je trener Vojvodine Branko "Sosa" Babić poslije meča sa Partizanom u Beogradu koji je završen 1:1.

Ovaj bod ne znači toliko Vojvodini, koliko je, zapravo, Partizan udaljio od odbrane titule, jer sada zaostaje tri boda za Crvenom zvezdom i više ne zavisi samo od sebe i eventualne pobjede u "vječitom derbiju" već mora i da se nada kiksu crveno-bijelih.

Iako će se mnogo pričati o penalu za Vojvodinu u 90. minutu, a utisak je da je bio van kaznenog prostora, mora se istaći da su "lale" apsolutno zaslužile bod!

Golobradi mladići u crveno-bijelim dresovima bili su baš onakvi kakvim ih je opisao Branko Babić poslije meča. "Djeca se rastrčala i razigrala", rekao je iskusni trener, podsjećajući na onu šalu: "Šta zna dijete šta je 300 kila"...

Partizan - Vojvodina 1:1 (0:0). Strelci: Milan Obradović za Partizan u 57. minutu i Sergej Milinković-Savić u 90. minutu iz penala.

Po scemu prikazanom i viđenom, najrealniji rezultat utakmice.

Vojvodina je imala zrelije šanse, a iako je od 12. minuta igrala sa desetoricom (zbog dva brza žuta kartona isključen je Bojan Nastić), uopšte nije igrala podređenu ulogu u Humskoj.

Štaviše!

Vojvodina je imala zrelije šanse, dvije stopostotne, Marko Poletanović je gotovo polomio prečku nakon što je Partizan poveo, a posljednjih desetak minuta je pritisnula Partizan, koji se povukao i branio vođstvo, iako je imao igrača više!

Psihologija je čudo, reklo bi se. Očigledno pritisnuti moranjem, kao da su se igračima Partizana vezale noge i poslije vodećeg gola su se povukli i tek po koji put krenuli u napadačke akcije, a trener Marko Nikolić crvenio je u licu i nervirao se zbog takve igre.

U finišu utakmice, svjesni da svaki kiks može skupo da ih košta, jedva su čekali da se oslobode lopte i predaju je prvom slobodnom saigraču.

Vojvodina je u tom 90. minutu izvela prelijepu akciju. Krenulo je sve iz odbrambenog reda, kada je Pekarić izvukao loptu između dvojice igrača Partizana, lopta je došla na desno kod Sergeja Milinković-Savića, koji je dodao do Mijata Gaćinovića, uslijedio je dupli pas sa Enverom Alivodićem. Krenuo je Gaćinović da uđe u šesnaesterac, ali ga je ispred njega oborio Branislav Trajković...

Partizan je, realno, odigrao vrlo loše. U prvom poluvremenu bez ijedne prave akcije pred golom gostiju, a u drugom je počeo da igra tek kada su ušli Saša Ilić i Predrag Luka.

Do gola, Partizan je krenuo u ofanzivu, a onda stao... I to mu se osvetilo. Vojvodina je jesenas pobijedila Partizan 2:1, sada mu je uzela bod, tačnije dva. Ako Partizan ne odbrani titulu, "lale" će biti jedan od glavnih "krivaca", ako ne i glavni.

Vojvodina je odlično otvorila utakmicu, imala dve sjajne šanse, najprije preko Alivodića, koga je u odsudnom renutku omeo Miroslav Vulićević, a potom je Mijat Gaćinović, bez dileme, centralna figura meča, "izlomio" Trajkovića, šutirao, ali je Lukač sjajno intervenisao.

Prethodno, sudija Darko Bogdanović je za kratko vrijeme pokazao dva žuta kartona Bojanu Nastiću, koji je dva puta obarao igrače Partizana sa leđa. Već u 12. minutu Vojvodina je ostala sa desetoricom.

Ipak, to se nije osjetilo na terenu, jer Partizan nije uspeo da materijalizuje tu brojčanu nadmoć.

Tek početkom drugog dijela, Partizan je počeo da igra. Trajalo je to nekih 15-ak minuta, a onda je stao...

PROČITAJTE NAJZANIMLJIVIJE DETALJE MEČA:

- prvo poluvrijeme -

4. minut: Velika šansa za Vojvodinu na startu utakmice. Enver Alivodić je bio na sedam metara od gola Partizana, ali u posljednjem trenutku ga je omeo doskorašnji saigrač Miroslav Vulićević.

10. minut: Volkov dobio žuti karton. Opet će morati da pauzira zbog parnih kartona, dakle, neće ga biti u Ivanjici.

10. minut: Vojvodina je odlično otvorila utakmicu, posebno je opasna po bokovima.

12. minut: Vojvodina sa igračem manje! Bojan Nastić je dobio drugi žuti karton i moraće da gleda meč sa tribina ili bolje reći iz svlačionica. Drugi žuti karton je dobio jer je povukao Danka Lazovića sa leđa.
20. minut: Partizan, očekivano, pritiska "lale", jer je brojčano nadmoćniji, ali još nije napravio pravu šansu. Vojvodina nastavlja da igra rasterećeno.

21. minut: Kakva šansa za Vojvodinu! Branislav Trajković je pogriješio, Mijat Gaćinović ga je predbriblao i sa šest metara iskosa je šutirao, ali mu je golman Milan Lukač "ušao" u šut i spasao gol crno-bijelih.

22. minut: Gaćinović igra izvanredno! Sada je natjerao Trajkovića da ga obori, a defanzivac Partizana je, opravdano dobio žuti karton. Slobodan udarac sa 20 metara, ali je izblokiran.

30. minut: Partizan i dalje bez prave šanse. Uzbuđenja je bilo u 28. minutu kada je Darko Brašanac odlučno uklizao na loptu, a cijela klupa Vojvodine je ustala smatrajući da je prilikom starta pokupio i Pekarića. Sudija Darko Bogdanović je dozvolio da se igra nastavi, a Brašanac je iznudio korner.

35. minut: Partizan bez ideje u napadu. Crno-bijeli pokušavaju kroz sredinu, kratkim pasovima, ali to ne prolazi. Sa druge strane, Vojvodina se brani, ali brzo prelazi u napad kada se za to ukaže prilika. Mijat Gaćinović i dalje centralna figura meča. Kada ima loptu - teško mu ju je oduzeti.

37. minut: Prvi konkretni udarac ka golu Vojvodine. Andrija Živković je iz okreta sebi stvorio prostor na nekih 18 metara, šutirao, ali pored gola Vojvodine.

38. minut: Novi udarac ka golu Vojvodine, Volkov je probao, a Žakula je odbio u korner.

44. minut: Škuletić je odlično uposlio Lazovića, koji je izbio sam pred Žakulu, a u posljednjem trenutku ga je omeo Marko Živković. Potom je bivšem igraču Partizana Lazović nešto govorio. Nije jasno zašto.

- drugo poluvrijeme -

46. minut: Dvostruka izmjena u Partizanu: umjesto Brašanca i Malbašića, ušli su Saša Ilić i Predrag Luka. Popara je u Vojvodini zamijenio Marka Živkovića.

49. minut: Najbolja akcija Partizana. Škuletić je u šesnaestercu petom vratio loptu do Živkovića, koji je loše šutirao. Jako i preko gola.

54. minut: Šansa za Vojvodinu. Radoja je odlično prošao po lijevoj strani, zavrnuo ka kapici šesnaetsreca gdje je bio Marko Poletanović, ali je šutirao po zemlji i po sredini gola. Lak plen za Lukača.

56. minut: Nikola Drinčić je sa oko 25 metara opalio, bio je to "suvi list", a Žakula je izbacio loptu u korner. Poslije kornera "viktorija"! Probao je Živković, Žakula odbio.

57. minut: GOOOOL! Partizan vodi 1:0! Strelac Milan Obradović, koji je posle kornera ostao u šesnaestercu Vojvodine. Saša Ilić je sjajno odložio na desnoj strani za Vulićevića, koji je još bolje vratio do Obradovića koji je pogodio mrežu Vojvodine.

62. minut: Kakav udarac Milinković-Savića i prečka je spasila Partizan! Opalio je sa 25 metara, lopta je prozujala do gola Lukača, koji je bio nemoćan, ali se lopta odbila od prečke! Bio bi to strašan gol.

63. minut: Popara je poslije faula, udario po glavi Volkova, koji je pao kao pokošen, a defanzivac Vojvodine je dobio žuti karton.

65. minut: Sudija Darko Bogdanović je lak na katonima. Novi žuti za igrače Vojvodine - Mijat Gaćinović je zbog igranja rukom "požutio".

75. minut: Vojvodina je u proteklih desetak minuta uspostavila ravotežu na terenu i sve češće je u polju Partizana, koji je stao...

85. minut: Vojvodina je sa desetoricom pritisnula Partizan, koji se brani!!! Kakva šansa za Vojvodinu! Radoja je odložio loptu na kapici šesnaeterca, Milinković-Savić je šutirao, ali je Lukač spasao Partizan.

88. minut: Partizan ne usjpeva da veže dva pasa i da pređe centar! Vojvodina je zbunila crno-bijele presingom. Publika i Marko Nikolić veoma nervozni.

90. minut: Penal za Vojvodinu!!! Mijat Gaćinović je oboren, a sudija Darko Bogdanović je pokazao na bijelu tačku. Usporeni snimak je pokazao da je faul bio van kaznenog prostora. U svakom slučaju, bila je to izvanredna akcija Vojvodine.

90. minut: GOOOL! Milinković-Savić je precizan sa penala, 1:1!!!

90+2: Sudija je pokazao da će se igrati tri minuta nadoknade, ali je već poslije dva minuta svirao kraj. Okružili su ga igrači Patizana...

Stadion Partizana
gledalaca: 10.133

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, Živković, Brašanac, Drinčić, Malbašić, Škuletić, Lazović.

VOJVODINA: Žakula, Živković, Pekarić, Babić, Nastić, Radoja, Poletanović, Alivodić, Milinković, Gaćinović, Stojanović (od 15. minuta Puškarić).

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC