• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Zrinjski i Željo na vrhu

Široki Brijeg do 82. minuta vodio 2:0, ali je Zrinjski u posljednjim sekundama preokrenuo na 3:2, Željezničar sa ubjedljivih 3:0 savladao Čelik.

Zrinjski i Željezničar dijele lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH poslije 25. kola.

Na vrh je prvo zasjeo Zrinjski poslije velikog preokreta i pobjede u hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog 3:2, a nekoliko sati kasnije pridružio mu se Željezničar pobjedom nad Čelikom 3:0.

Sarajevski "plavi" do nje su došli mnogo lakše nego što se očekivalo a sve je riješeno u prvih pola sata igre.

Već u četvrtom minutu Hodžić je doveo Željezničar u vođstvo, a  Selimović je u 22. minutu povisio na 2:0.

Na isteku pola sata igre Bućan je povisio na 3:0 i to je praktično bio kraj nadanja Čelika da mogu da se nadaju povoljnom rezultatu.

U derbiju 25. kola  Širokobriježani su protiv Zrinjskog imali pobjeduu ruci  i otvoren put ka tituli sve do kobnog 82. minuta kada su dozvolili protivniku da smanji na 2:1 i započne jedan od najvećih preokreta bar ove sezone.

Možda je upravo ta misao o pobjedi u derbiju, prvom mjestu na tabeli i otvorenom putu ka titulu prvaka BiH sputala fudbalere Širokog koji su do kraja utakmice napravili još dva kiksa i dozvolili rivalu da im uzme sve!

Široki je odigrao vrlo dobro većinu meča, poveo 2:0 golovima Marića i Vagnera u prvom poluvremenu i činilo se da plan koji je postavio Slaven Musa za ovaj derbi funkcioniše, ali uslijedila je nevjerovatna završnica u kojoj se bolje snašao domaćin.

Junak preokreta je Stevo Nikolić koji je golom u 82. minutu vratio nadu Zrinjskom da može bar do boda, iako su navijači sa tribina Stadiona pod Bijelim Brijegom tražili i više – «Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu».

Ekipa Branka Karačića kao da ih je poslušala i u 90. minutu Nikolić je iskoristio jednu grešku odbrane koja je pustila da dugačka lopta odskoči, Nikolić je prošao iza leđa čuvaru i poslao iz trka loptu u mrežu za 2:2 i oduševljenje domaćih navijača.

To nije bio kraj.

Fudbaleri Zrinjskog «namirisali su krv» i jurnuli na grogiranog protivnika koji je poslije dva olako primljena pogotka i pritiska domaćih napravio još jednu grešku!

Ljubić je bukvalno u posljednjim sekundama sudijske nadoknade poslije jednog ubacivanja oborio Stojanovića u svom šesnaestercu i dosuđen je jedanaesterac, a loptu je namjestio Crnov i potom je poslao u mrežu za potpuni preokret – pobjedu 3:2 kojom je Zrinjski zasjeo na vrh tabele.

Zrinjski sada ima 49 bodova, Široki je ostao na 46, a prate ih Željezničar sa 46 i Sarajevo sa 44 boda, s tim da sarajevski klubovi imaju po utakmicu manje.

Ova četiri kluba vodiće trku za titulu, a pol-poziciju ima Zrinjski.

Preokret je danas viđen i u Gradačcu gdje je domaća Zvijezda vodila 1:0, ali je Velež uspio da preokrene na 2:1 i odnese čitav plijen.

Vitez je na svom terenu savladao Olimpic rezultatom 2:1 i tako ga malo udaljio od mjesta koje vodi u ervopska takmičenja, a Radnik je sa ubjedljivih 3:0 ispratio iz Bijeljine već otpisani Leotar.

Rezultati 25. kola Premijer lige BiH:


Zrinjski – Široki Brijeg 3:2
Radnik – Leotar 3:0
Vitez – Olimpic 2:1
Zvijezda – Velež 1:2
Željezničar – Čelik 3:0

Nedjelja:
Travnik – Mladost (15.30, BHT1)
Slavija – Borac (16.30)
Rudar – Sarajevo

Tabela: Zrinjski 49, Željezničar 49, Široki Brijeg 46, Sarajevo (-1) 44, Olimpic 40, Velež 39, Borac (-1) 39…

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC