• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dva penala i autogol - pobjeda Barse

Uz dva dosuđena penala, ali i autogol gostiju, Barsa je uspjela da pobijedi "fenjeraša" Betis i zadrži korak za Atletikom.

Izgledalo je gotovo nestvarno - ali dobrih 15, 20 minuta fudbaleri Barselone branili su se pred svojim navijačima protiv tima koji je do ovog 32. kola Primere osvojio svega 22 boda.

Sve do 85. minuta, kada je sudija Eduardo Prijeto dosudio drugi penal za Barsu na utakmici, iz kojeg je Lionel Mesi - doduše tek poslije popravnog - postavio konačnih:

Barselona - Betis 3:1 (1:0).

Zvanični šampion je od poraza od Valjadolida u gostima nekako stigao do pete uzastopne pobjede, tokom kojih je Mesi postigao deset golova, četiri sa penala, uz jedan promašaj u 87. minutu večerašnje utakmice.

Ne računajući autogol Đordija Figuerasa u 67. minutu, Barselona je četiri od posljednjih pet golova postigla sa bijele tačke.

"Blaugrana" je protiv "fenjeraša" povela u 14. minutu, kada je Aleksis Sančez napravio dar-mar u šesnaestercu gostiju iz Sevilje i bio oboren poslije 179. driblinga u nizu. Prijeto je pokazao na bijelu tačku, a odatle Mesi bio siguran.

Taj rezultat važio je do 67. minuta, kada je Figueras nespretno reagovao na centaršut Adrijana s lijeve strane i prevario svog golmana Antonija Adana - 2:0.

Djelovalo je da sve gotovo na osunčanom "Kamp nou" stadionu, ali nije bilo tako. Samo što su krenuli s centra, zeleno-bijeli su preko vještog Rubena Kastra smanjili na 2:1 i vratili neizvjesnost u meč. Kastro je dugo vukao loptu, prodavao lažnjake dva, tri puta svojim čuvarima i kada su svi krenuli u klizeći start, napadač Betisa je rutinskim udarcem savladao Hozea Pinta, koji je na golu Barse mijenja teško povrijeđenog i operisanog Viktora Valdeza.

Od tog trenutka, do drugog penala za domaće, Betis je u nekoliko navrata držao Barsu u njenom šesnaestercu, ali dva, tri opasna centaršuta iz prekida nisu nanijela štetu favoritu. Kada se Barselona oslobodila pritiska, uslijedio je drugi penal zbog igranja rukom Huana Franciska, Huanfrana, a sve poslije centaršuta Nejmara sa lijevog krila.

Ovog puta, Adan je pročitao Mesija i odbranio mu šut, ali tako da se lopta vratila na nogu omalenog virtouza, koji iz drugog puta nije mogao da promaši.

Novom pobedom, Barselona je prišla na bod zaostatka Atletiko Madridu, koji se ranije u subotu takođe mučio, ali zabilježio novu pobjedu. Sada je na potezu Real Madrid, koji "na papiru" ima najteži posao u 32. kolu - duel sa Real Sosijedadom u gostima, bez Kristijana Ronalda u startnoj postavi.

Trenutno, Atletiko ima 79, Barselona 78, a Real 74, s utakmicom manje.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC