• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolonja promašila aperkat za nokaut Intera

Šampion Evrope iz 2010. godine ne da nije pobijedio na Meaci, nego je za nekoliko centimetara izbjegao poraz u nadoknadi vremena.

Robert Akvafreska bio je u dvije šanse u razmaku od sekunde da zaključa "Đuzepe Meacu" u subotu uveče u 32. kolu Serije A.

Prvi je odbranio Samir Handanović, drugi je prošao nekoliko centimetara pored stative...

To je bilo veliko finale utakmice sa Bolonjom koja je završena rezultatom 2:2 (1:1), a tokom koje je veliki Dijego "El Prinsipe" Milito promašio penal u 84. minutu. Tačnije, odbranio mu je Đanluka Kurći!

Inter je na kraju zabilježio i treći uzastopni remi u prvenstvu, što uz poraz u Bergamu od Atalante čini seriju od četiri utakmice bez pobjede, a sve u nadi da će se "nerazuri" nekako domoći Lige Evrope naredne sezone. Sada je to pod velikim znakom pitanja.

Inter je poveo golom Maura Ikardija u 6. minutu, na asistenciju Juta Nagatoma, kojeg je u 35. minutu Giorgi Gariks napravio smiješnim u njegovom kaznenom prostoru i petom mu proturio loptu kroz noge, što je prethodilo udarcu Mikelea Patijence za 1:1.

Ikardi je pogodio još jednom u 63. minutu i to maestralno, plasiranim udarcem, od stativu, ali nije mu se dalo da bude junak... Esteban Kambijaso i Rolando loše su reagovali kada je Panajotis Konte izjednačio na 2:2 u 73. minutu.

Desetak minuta kasnije Inter je dobio prvi penal u svoju korist od maja 2013. godine, ali ga je Milito loše izveo i proslavio Kurćija... A potom se obrukao Akvafreska, dok je trener Intera Valter Macari kao lav u kavezu šetao u prostoru predviđenom za njega.

U prvoj utakmici dana, u derbiju Verone, Kjevo - Verona 0:1.

Strijelac?

Normalno, Luka Toni! Veteran je postigao posljednja tri gola za Veronu, odnosno četiri od posljednjih pet.

Juventus ima 81 bod, Roma 73, Napoli 64, Fiorentina 52, Inter s utakmicom više 50, Parma 47, Atalanta 46, koliko i Verona sa utakmicom više, a Lacio 45...

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC