• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravko Jokić: O Bogdanoviću u utorak

Predsjednik Komisije za analizu suđenja kaže za MONDO da bi već u utorak to tijelo moglo da analizira suđenje na meču Partizan - Vojvodina.

Mnogo buke se diglo, a pričaće se još dugo o penalu koji je sudija Darko Bogdanović iz Kraljeva dosudio za Vojvodinu u 90. minutu meča protiv Partizana, iz kojeg je novosadski klub izjednačio i tako udaljio crno-bijele od realizacije operacije: "Odbrana titule".

Partizan je, u međuvremenu već sročio dugačko saopštenje, u kojem je zaključio da Fudbalski savez Srbije i Sudijska komisija "režiraju prvenstvo".

MONDO je pozvao predsjednika sudijskog podobora, tačnije predsjednika Komisije za analizu suđenja Zdravka Jokića, koji se ogradio da nije upoznat sa saopštenjem, kao i da ne želi da polemiše sa Partizanom ili bilo kojim drugim klubom, već da on i ostali članovi te Komisije rade isključivo na osnovu izvještaja zvaničnih lica, snimaka i ocjene klubova.

"Ne želim polemiku sa Partizanom ili nekim drugim klubom koji ima primjedbe. Mi radimo na osnovu izveštaja i mišljenja posmatrača, dvd snimaka, zapisnika i eventualnim primjedbama klubova. Mi se, na osnovu, pravila igre, stručno izjašnjavamo o sudijama i suđenju. Desi se da neki put klub bude u pravu, nešto češće se pokaže da klubovi nisu u pravu...", kaže Jokić za MONDO.

On je podsjetio da je u prethodnim kolima bilo sudijskih grešaka i da je Komisija, nakon analize, rigorozno sankcionisala arbitre koji su pogriješili.

"Mi ne radimo na osnovu subjektivnog mišljenja klubova, već na osnovu detaljne analize i onoga što vidimo. Tako ćemo i dalje da radimo", dodao je Jokić.

Naravno, Jokić nije želio da se izjašnjava o spornom trenutku utakmice Partizan - Vojvodina i nekim drugim detaljima, rekavši da bi to bilo nekorektno i da će o svemu biti riječi na sljedećoj sjednici Komisije za analizu suđenja.

Kada će biti ta sjednica?

"Vjerujem da ćemo već u utorak o tome pričati. I o nekim drugim slučajevima, ako ih bude".

Partizan je u zapisnik sa meča uneo primedbe, koje se odnose kako na taj penal, tako i na detalj iz drugog poluvremena kada je odbrambeni fudbaler Vojvodine Nikola Popara bez lopte, udario lijevog beka crno-bijelih Vladimira Volkova po glavi, za šta je dobio žuti karton. Partizan je mišljenja da je sudija trebalo Popari da pokaže crveni.

(MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC