• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBIH: Sarajevo ispalo iz trke za titulu?

Remijem u Prijedoru , Sarajevo čini se izgubilo trku za titulu sa Željezničarom i Zrinjskim.

Kompletirano je 25. kolo fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Sarajeva čini se nikako da opravdaju velika ulaganja tokom zimskog prelaznog roka. U ovom kolu su odigrali bez golova u Prijedoru protiv Rudara, te za liderima Zrinjskim i Željezničarom trenutno zaostaju četiri boda.Tim Roberta Jarnija može biti zadovoljan I bodom pošto je Rudar bio mnogo bolji, ali nisu uspjeli iskoristiti šanse.

"Igramo jadno i očajno. Pehari se ne osvajaju na ovakav način. Treću uzastopno utakmicu u gostima igramo dosta loše i brine me neefikasnost. Mislio sam da se Banja Luka nikad neće ponoviti, no pogriješio sam", rekao je trener Sarajeva, Robert Jarni.

"Kako smo najavili, išli smo na tri boda. Cijelu utakmicu smo diktirali tempo, ali nismo bili miljenici sreće, jer smo propustili tri-četiri velike šanse.Ipak, nadigrati Sarajevo nije mala stvar. Ekipa koja se bori za titulu danas nije spojila tri-četiri pasa, ali nismo imali sreće da dođemo do pobjede", izjavio je trener Rudara Darko Nestorović nakon utakmice.

Slavija je sa 2:0 pobijedila Borac i osvojila važne bodove u borbi za opstanak, dok na drugoj strani Borac ponovo pokazuje da nije ni blizu onoj ekipi, koja je igrala prvi dio prvenstva I da su mnogo jači na riječima nego na djelima. Možda njihovim igrama kumuje I podatak da ne mogu ispasti,a zbog endobijanja licence nemaju šanse ni za Evropu, pa nemaju nekog prevelikog motiva. Golove za Slaviju postigli su Đajić (autogol) u 39. minutu i Prodanović u finišu meča.


U meču, koji može odlučivati o opstanku Travnik i Mladost iz Velike Obarske su odigrali 1:1. Ovim bodom sigurno zadovoljniji su gosti jer su ostali sa dva boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala. Gosti su poveli u 25. minutu preko Zečevića.Bod Travniku je obezbijedio Dudić iz penala tri minuta kasnije.

Rezultati 25. kola Premijer lige BiH:
Travnik – Mladost 1:1
Slavija – Borac 2:0
Rudar – Sarajevo 0:0
Subota:
Zrinjski – Široki Brijeg 3:2
Radnik – Leotar 3:0
Vitez – Olimpic 2:1
Zvijezda – Velež 1:2
Željezničar – Čelik 3:0

Tabela: Zrinjski 49, Željezničar 49, Široki Brijeg 46, Sarajevo 45, Olimpic 40, Velež 39, Borac 39, Čelik 34, Vitez 32, Radnik 30, Zvijezda 27, Mladost 26, Slavija 25, Travnik 24, Rudar 21, Leotar 9.

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

darko

borac puca ko kokica

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC