• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: (Ne)Moguća misija

Čelsi treba da da dva gola Pari Sen-Žermenu u utorak uveče da bi prošao u polufinale Lige šampiona. Može li Borusija do čuda?

"Specijalni" priželjkuje i nada se "specijalnoj noći"!

Fudbaleri Čelsija u uorak veče na svom terenu treba da nadoknade dva gola zaostatka protiv Pari Sen-Žermena da bi prošli u polufinale Lige šampiona.

Poslije pariskih 3:1 za PSŽ biće vraški teško za "plavce", ali ne i nemoguće.

"Ovo je gotovo nemoguć posao. Ali, sigurno je da može da bude specijalna noć za nas", rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

Na strani portugalskog trenera je i tradicija. Portugalski trener nikada nije izgubio četvrtfinalni duel u Ligi šampiona (sa Portom, Čelsijem i Interom), ali isto tako nikada sa svojom ekipom nije uspio da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča u nekom evropskom takmičenju.

Ono što je problem za Čelsi je forma napadača. Prije nekoliko dana Čelsi je predstavio nove dresove za sljedeću sezonu, a jedan navijač se našalio na Facebook stranici kluba, napisavši: "Ne rebaju nam novi dresovi, nego napadač!".

Kada se malo bolje pogleda, možda se i nije našalio, jer je Fernando Tores daleko od onog "ubice", a Samjuel Eto je povrijeđen. Demba Ba gotovo da i nije u kombinaciji za tim. Postoji, ipak, mogućnost da Murinjo posegne za Etoom.

"Ovo je utakmica koja će zahtijevati maksimalan napor i maksimalnu spremnost svih. Ako neko može da odigra 10, 15 minuta, onda je rizik uopšte računati na njega. Ali, ako procijenimo da Eto može da igra i da je miniminalan rizik da ga ubacim u tim, onda je odgovor: da, igraće", rekao je Murinjo.

Osim Etoa, koji je pod velikim znakom pitanja, Murinjo sigurno ne može da računa na suspendovanog Ramiresa, povređenog Džona Obija Mikela, kao i na Nemanju Matića i Muhameda Salaha.

U ekipi Pari Sen Žermena neće biti najboljeg strijelaca Zlatana Ibrahimovića, koji je u prvoj utakmici povrijedio tetivu koljena. On je ove sezone u 30 utakmica postigao 25 golova.

Trener pariskog tima Loran Blan rekao je da i pored izostanka najboljeg strijelaca neće mijenjati taktiku.

"Naša taktika i filozofija se neće mijenjati", rekao je on.

Što se tiče drugog četvrtfinalnog para, Borusija Dortmund - Real Madrid, stvari su gotovo riješene posle madridskih 3:0 za "kraljeve". Ali, fudbal je čudna igra i niko nema pravo da oduzme nadu Borusiji. A i znate kakvi su Nijemci...

"Nismo odustali i ne predajemo se! Ako budemo odigrali kako znamo, kao u drugom poluvremenju utakmice protiv Volfzburga onda i imamo čemu da se nadamo. Biće prokleto teško, ali u fudbalu je sve moguće", kaže fudbaler Borusije Marko Rojs.

Podsjećamo vas da utakmice Lige šampiona možete da gledate na kanalima Arene sport, kao i na Telekomovom sajtu kliksport.rs, koji nudi i svoju mobilnu aplikaciju.

PAROVI:

utorak:

Čelsi - PSŽ (prvi meč 1:3), TV Arena sport 3

Borusija Dortmund - Real Madrid (prvi meč 0:3), TV Arena sport 1

srijeda:

Atletiko Madrid - Barselona (prvi meč 1:1)

Bajern Minhen - Mančester junajted (prvi meč 1:1)

(MONDO:Foto: AP Photo/Michel Euler)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC