• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pobijedila Žarkovo, Onjila neće gol

Nenadić i Kasalica strijelci u prijateljskoj utakmici protiv Žarkova. U finišu igrali omladinci i kadeti.

Fudbaleri Crvene zvezde, na čijim plećima nije teret šampionske trke ovog proljeća, dobili su u ponedjeljak priliku da se "rastrče" i izigraju fudbala, a većina je tu priliku iskoristila.

Na pomoćnom terenu podno sjeverne tribine, crveno-bijeli su rezultatom 2:0 (1:0) pobijedili borbenu, organizovanu i sasvim korektnu ekipu srpskoligaša Žarkova, koje je od zimus filijala Rada.

Strijelci su bili Ljubo Nenadić u 27. i Filip Kasalica u 65. minutu.

Nenadić je pogodio mrežu poslije akcije Kasalice i mladog Mihajla Ristića, dok je asistent Kasalici bio Đorđe Rakić. Užičanin se odlično snašao u toj situaciji, iako je bio okružen trojicom protivničkih igrača.

U početnoj postavi našli su se Rajković - Cilinšek, Arauho, Krneta, Nenadić - Gogić, Savićević, Kasalica, Ristić - Rakić, Onjilo, a trener Slaviša Stojanović u posljednjih 10-15 minuta pružio šansu i omladincima, pa i dvojici kadeta.

Čini se da je najviše želio da postigne pogodak Ifeani Onjilo, koji je ustupio mjesto u špicu Rakiću i Filipu Kasalici, ali je i sa desnog krila ušao u veliki broj šansi.

Tukao je iz daleka, iz bliza, pogodio stativu, pogodio i igrača na gol-liniji, a na kraju umalo i svoju mrežu, poslije kornera Žarkova, kada je Rakić sprečio autogol Nigerijca.

Jovan Krneta odigrao je prvih 90 minuta, iako ne takmičarskih, poslije povrede koju je "vukao" još od zimskih priprema, tako da će trener Stojanović u slučaju nužde imati još jednog štopera u rotaciji.

Pored njega, u središtu odbrane igrao je Migel Arauho, koji je počeo jako nervozno i u uvodnim trenucima utakmice umalo namjestio gol Rankoviću, pa je golman Predrag Rajković morao da "skida zicer".

Vukan Savićević sa kapitenskom trakom na ruci je diktirao tempo od početka do kraja, s tim da je za klasu bolju partiju pružio u drugih 45 minuta, kada su mu lopte bile preciznije, a potezi konkretniji.

Fudbaleri Zvezde proslavili su i prvog i drugog golmana Žarkova, Muratovića i Jovičića, koji su u dva poluvremena odbranili nekoliko preciznih udaraca, pre svih Onjilu, ali i Saši Cilinšeku, mladom Mihajlu Ristiću, Kasalici...

Na kraju meča, Miloš Zukanović, jedan od Zvezdinih klinaca, pogodio je stativu i natjerao Jovičića na intervenciju udarcem iz velike daljine. Uz njega, igrali su još Luka Jović, Ivan Đorić, Nemanja Tošić, Filip Stanković i Žarko Žerađanin.

(Nikola Janković - MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC