• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK SARAJEVO: Jarniju otkaz zbog loše igre

Uprava FK Sarajevo otpustila trenera Roberta Jarnija, Ušćuplić i Seferović vode ekipu do izbora novog trenera. Dolazi Ljupko Petrović?

Upravni odbor FK Sarajevo je na sinoćnjoj sjednici jednoglasno donio odluku o razriješenju dužnosti šefa stručnog štaba prvog tima Roberta Jarnija.

"Upravni odbor FK Sarajevo jednoglasnog je stava da od početka proljetnog dijela sezone gledamo neubjedljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažiranu i nemotiviranu igru prvog tima FK Sarajevo, a uzimajući u obzir sve što je uloženo i pruženo igračima i stručnom štabu, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja, kako uprave, tako i armije simpatizera i navijača FK Sarajevo", rekao je predsjednik Upravnog odbroa FK Sarajevo Edis Kusturica, a objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković, kako se navodi, obavio je razgovor sa, sada već bivšim šefom stručnog štaba Robertom Jarnijem.

"FK Sarajevo ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uslove za ostvarivanje rezultata. Obavio sam razgovor sa Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović, a moguće je da priključimo i još nekog trenera iz trenutnog kadra u FK Sarajevo" rekao je Ibraković.

Robert Jarni je na klupi FK Sarajevo naslijedio Husrefa Musemića. Nakon priprema u Čitluku i Antaliji, te velikih očekivanja, koliko je vodio ekipu Sarajeva, Jarni je u okviru BH Telecom Premijer Lige BiH u 6 utakmica donio tek 9 bodova, i to kroz samo dvije pobjede (Mladost V.Obarska, Velež Mostar), tri remija (Olimpic, Borac Banja Luka, Rudar Prijedor) i jedan poraz (Čelik Zenica). U Kupu BiH također je dva puta remizirao sa FK Željezničar (1:1 na Grbavici i 0:0 na Koševu), te remijem sa Zrinjskim (0:0 na Koševu) zaokružio seriju neubjedljivih utakmica na klupi Sarajeva.

Kao mogući kandidati sa Jarnijevog nasljednik na klupi Sarajeva pominju se Faruk Hadžibegić, Meho Kodro i Ljupko Petrović.

Srpski trener potvrdio je da je dobio poziv Sarajeva i da će danas doći u Sarajevo na pregovore.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC