• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristijano Ronaldo - čovjek brend

Najbolji fudbaler svijeta pravi je mamac za kupce širom svijeta. Potvrda toga je milion prodatih dresova sa njegovim imenom u proteklih godinu dana.

Kristijano Ronaldo je jedan i jedini. Da je prava "zlatna koka"potvrđuje i podatak da je u posljednjih godinu dana Real Madrid prodao 1,4 miliona dresova, od čega su čak milion onih sa brojem sedam na leđima!

Da, baš tako, Ronaldo je pravi mamac za kupce, prodao je daleko više dresova sa svojim prezimenom od cijelog tima Bajerna, zvaničnog prvaka Evrope i osvajača Bundelige i Kupa Njemačke! Bavarci su ukupno prodali 880.000 dresova u proteklih godinu dana, prenio je "Bild" pozivajući se na podatke firme Purely Football.

Prosta računica kaže da u oficijelnoj prodavnici na Santjago Bernabeu, ili u onoj u centru Madrida, Ronaldov dres košta 64 evra, i to trenutno jer je na sniženju, inače je 92 evra, pa vi izračunajte koliko je to novca Portugalac donio klubu...

Rame uz rame slavnom Realu, najtrofejnijem klubu 20. vijeka, je samo Mančester junajted, baš bivši Ronaldov klub, sa takođe prodanih 1,4 miliona dresova, a zatim slijede Barselona sa 1,15 miliona i Čelsi, koji je za posljednjih godinu dana prodao 910.000 replika svoje sportske garniture.

Iza njih je Bajern, zatim engleski klubovi Liverpul (810.000) i Arsenal (800.000), a listu deset klubova sa najprodavanijim dresovima zaokružuju italijanski velikani - Juventus (480.000), Inter (425.000) i Milan (350.000).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC