• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva ostavka u UO Partizan!

Novak Nedić, dosadašnji član Upravnog odbora Partizana, u pisanoj izjavi javnosti saopštio da podnosi ostavku.

Trzavice u upravi Partizana!

Saopštenje crno-bijelih poslije utakmice sa Vojvodinom (1:1) u kojem su osuli drvlje i kamenje po Fudbalskom savezu Srbije i Sudijskoj komisiji, nezadovljni suđenjem u proljećnom dijelu prvenstva izazvalo je lavinu komentara, ali i komešanja u rukovodstvu kluba.

Jedan od članova Upravnog odbora kluba Novak Nedić podnio je danas ostavku na tu funkciju razočaran tim saopštenjem u kojem je, između ostalog, napravljena nezgrapna metafora u kojoj je tretman FK Partizan među sudijama izjednačen sa položajem Jevreja u nacističkoj Njemačkoj.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Nedić je izrazio razočaranje zbog te rečenice i poređenja, ali mu je zasmetalo i to što se njegova uloga u klubu "svela na posmatračku".

Time je Nedić, indirektno, potvrdio ono o čemu se nezvanično pričalo i pisalo da je u upravi Partizana bilo rasprave u vezi sa tim saopštenjem i ko ga je uopšte pisao. Pojedini članovi uprave nisu bili upoznati da će takvo saopštenje izaći u javnost.

Obrazlažući ostavku, koju je prenio "Kurir", Nedić je istakao i da mu veoma smeta to što se fudbal pretvorio u bojište, rat, u kojoj se niko i ne obazire više na prolivanje krvi (a bilo je i takvih slučajeva)...

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Razočaran saopštenjem dijela UO FK Partizan, imam potrebu i moralnu obavezu da reagujem i obratim se srpskoj javnosti i svim navijačima mog Partizana.

Kao čovjeka koji voli i navija za Partizan boli me sve što se u posljednje vrijeme dešava u, oko i u vezi Kluba. Stvara se loša atmosfera među igračima i navijačima, svakom izjavom i saopštenjem doliva se ulje na vatru. Zlonamjernim, nesrećnim i nepromišljenim izborom poređenja, vrijeđa se sopstvena Država i nama prijateljski narodi (poređenje sa nacističkom Njemačkom i Holokaustom).

Politika se uvlači u sport, gdje joj nije mjesto, a sportski radnici postaju političari u pokušaju. Oživljavaju se tek pomalo smirene strasti i mržnja među navijačkim grupama i frakcijama. Grospodske manire i viteško ponašanje u pobjedi i porazu, zamijenio je prostački jezik ulice i nedolično ponašanje onih koji bi trebalo da budu primjer.

Pristrasni i subjektivni hvalospjevi o nekim ljudima (koji ni tada to nisu zasluživali), danas su se pretvorili u isto tako pretjeranu kritiku. Svaki poraz, sudijska greška ili povreda igrača dobijaju neko mistično značenje, a čitav srpski sport prikazuje se kao velika teorija zavjere. Ne vodi se briga o svom "dvorištu", već se sve vrijeme gleda samo u tuđe. Stvarni problemi se uporno guraju pod tepih, a neka trivijalna pitanja i lični sukobi isplivavaju u prvi plan.

Titula državnog prvaka u dvadeset sedmoplasiranoj (27.) ligi u Evropi, u borbi između sto dvadeset šestoplasiranog (126.) i sto sedamdeset četvrtoplasiranog (174.) fudbalskog tima Evrope, pretvara se u borbu na život i smrt u kojoj, nažalost, ni prolivena krv, niti tragično izgubljeni životi nisu nepoznanica.

Nikako da neko prvi pruži ruku pomirenja i započne sveopšte i trajno pomirenje crno-bijele i crveno-bijele Srbije. Mi bi morali da budemo sportski prijatelji i zdravi rivali, nikako neprijatelji.

Srbiji je potrebno jedinstvo, konačno smo na putu reformi, na putu koji nas vodi u neko bolje sutra. Sport mora da bude paradna lokomotiva koja će prva ući u EU i tamo nas predstaviti u najboljem svjetlu, a ne kočničar koji nas usporava, ili čak skretničar koji nas vodi u nasilje i nove "ratove" koji će nas samo još više unesrećiti i unazaditi.

Kao veliki zaljubljenik u sport i sve ono lijepo što on nosi sa sobom, a toga je zaista mnogo, i iskreni navijač mog Partizana, kao najveću čast sam doživio i prihvatio priliku da budem član UO FK Partizan. Nadao sam se da ću svojim marljivim radom pripomoći nekim novim uspjesima i pobjedama. Nažalost, moja uloga se svela na ulogu pukog posmatrača dešavanja u rukovođenju Klubom.

Kako ne vidim smisao mog daljeg angažmana na takav način i u takvim okolnostima, a pogotovu nakon posljednjih izjava, saopštenja i postupaka dijela rukovodstva Kluba, nemam drugog izbora osim da podnesem ostavku na mjesto člana UO FK Partizan i na taj način se ogradim od svih dešavanja sa kojima se kao čestit, pristojan i vaspitan čovjek ne slažem.

Nadam se da ću u vremenu koje je pred nama, a nakon korjenitih promjena na svim nivoima u srpskom fudbalu, koje su neophodne i koje više ne mogu da čekaju, biti u prilici da doprinesem novim uspjesima mog Partizana, koji neizmjerno volim, kao i srpskog sporta u cjelini.

Sa vjerom u bolje ljude za bolje dane srpskog fudbala - Novak Nedić, član UO FK Partizan".

(MONDO, Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC