• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Evertona: Za sebe ili protiv njih?

Štoper Evertona Silven Distan nema dilemu i kaže da će igrati na pobjedu protiv Sitija makar to značilo da će Liverpul postati šampion.

Pretposljednje kolo Premijer lige, sastaju se Everton i Mančester siti.

Nije nemoguć scenario da Everton pobjedom u tom susretu praktično obezbijedi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona i u isto vrijeme promoviše gradskog rivala Liverpul u novog prvaka Engleske.

I, logično, tu se stvara dilema - da li bi Everton trebalo da "zapne" u toj utakmici?

Dok navijači već kukaju kako bi prije izostali iz Lige šampiona nego gledali proslavu titule na "Enfildu", iz svlačionice Evertona stižu drugačije poruke. Jedan od onih koji se ne stidi da kaže da bi igrao svom snagom protiv Sitija, po cijenu da Liverpul uzme titulu, je francuski štoper Silven Distan.

"Već smo pričali o tome u svlačionici... Šta ako pobijedimo Siti i izborimo Ligu šampiona, a u isto vrijeme promovišemo Liverpul u prvaka?", pričao je Distan engleskim novinarima i nadovezao se:

"Da ne povjeruješ, postoje i oni koji bi prije ostali bez Lige šampiona, samo da oni ne osvoje titulu. To je ludost!", rekao je Distan, ali nije želio da precizira da li takav stav imaju igrači, članovi stručnog štaba, Uprave ili samo navijači.

"Lično, volio bih da igramo Ligu šampiona, ma šta to značilo za druge. Ne možete da propustite takvu priliku... Bila bi to nevjerovatna stvar za cijeli grad da dva kluba u isto vrijeme igraju Ligu šampiona. Mislim da bi u dubini duše oba navijačka tabora voljela da se to dogodi i da i jedni i drugi butu u Ligi šampiona", rekao je Distan.

Pretposljednjeg dana šampionata, Everton dočekuje Siti na "Gudison parku". "Građani" su trenutno treći (70), ali imaju dvije utakmice manje od lidera Liverpula (74) i drugoplasiranog Čelsija (72).

S druge strane, Everton (63) je u prošlom kolu deklasirao Arsenal (64), s kojim se trka za četvrtu poziciju i sada je u prednosti, je ima i utakmicu manje. Pobjedom u tom susretu, tim Roberta Martineza popeo bi se na mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, takmičenja u kojem slavni klub nikada nije učestvovao.

Everton je u sezoni 2005/06 igrao kvalifikacije za LŠ, ali bio eliminisan.

Do kraja prvenstva, Everton igra u gostima sa Sanderlendom, potom dočekuje Kristal Palas i Mančester junajted, ide na noge Sautemptonu, dočekuje Siti i putuje u Hal. Arsenal dočekuje Vest Hem, ide u Hal, pa igra kod kuće sa Njukaslom i Vest Bromvič Albionom, poslije čega ide u Norič.

Djeluje da Arsenal ima lakši raspored, ali... S tim klubom, tj. timom, nikad se ne zna.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC