• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević: Bez derbija, karijera nije potpuna

Štoper Crvene zvezde kaže da iako do "vječitog derbija" ima još tri utakmice, duel sa Partizanom često mu je u mislima.

Fudbaleri Crvene zvezde poslije remija Partizana i Vojvodine stekli su tri boda prednosti u odnosu na "vječitog rivala", ali reprezentativac Crvne Gore, Savo Pavićević, upozorava da to nije velika razlika.

"Generalno, bod ili tri su ista prednost, sve staje u jedan meč. Trudim se da zadržim fokusiranost samo na prvi sljedeći duel, ali priznajem da mi derbi prođe kroz glavu", rekao je Pavićević, a prenio klupski sajt.

Crveno-bijeli će do utakmice u Humskoj (26. aprila) igrati protiv Čukaričkog, Novog Pazara i Radničkog iz Niša.

"Idemo korak po korak, još tri utakmice nas očekuju do okršaja sa 'vječitim rivalom'. Za igrače iz Srbije važi pravilo da ako nisi igrao derbi, kao da se nisi bavio fudbalom. To je naš najveći fudbalski praznik. Ima još dosta da se igra do 26. aprila, a da bismo sa prednošću otišli na meč sa komšijama potrebno je da pobijedimo u naredna tri susreta. Vjerujem da imamo kvalitet za takav podvig i još jednom pozivam sve navijače da nas podrže. Sa njima je sve mnogo lakše - svi na Marakanu!", poručio je Pavićević, koji će u 33. godini dobiti priliku da bude akter "najveće utakmice srpskog fudbala".

Do tada, kao što je rekao - "korak po korak". Prvi je Čukarički naredne subote na "Marakani".

"Igramo sa trećeplasiranim timom prvenstva i ekipom koja se bori za izlazak u Evropu. Znamo da nas ne očekuje lak zadatak, jer je Čukarički odlično organizovan klub, dobro vođen i u svojim redovima ima odlične pojedince. Smatram da su potpuno zasluženo visoko plasirani na tabeli. Na nama je da im odgovorimo još većom željom i da maksimalno agresivno uđemo u meč".

Dolaskom Pavićevića i Dejana Kelhara, odbrana Crvene zvezde dobila je na iskustvu, a djeluje i dosta sigurnije nego jesenas.

Pavićević, ipak, kaže da sve može i bolje.

"Pritisak je ogroman. Pravimo greške koje na sreću do sad nisu imale velike posljedice. Napredujemo iz kola u kolo, pričamo, sarađujemo odlično i sve smo bolji. Očekujem da najviše pružimo kada bude bilo najpotrebnije. Crvena zvezda u svakoj utakmici igra napadački, samim tim mi iz odbrane stojimo visoko i imamo veliku odgovornost. Za sada je dobro, ali ponavljam, biće još bolje", uvjerava iskusni štoper.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC