• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudijska komisija: Oštećeni "vječiti"

Sudija Darko Bogdanović pogriješio što je dosudio penal za Vojvodinu protiv Partizana, a Ninoslav Spasić što nije svirao isti za Crvenu zvezdu.

Komisija za analizu suđenja Fudbalskog saveza Srbije ekspresno je analizirala najvažniji sporni detalj u prethodnom prvenstvenom kolu - penal koji je sudija Darko Bogdanović dosudio za Vojvodinu u 90+1. minutu utakmice protiv Partizana, iz kojeg su Novosađani došli do boda.

Zaključak Komisije je da je Bogdanović pogriješio - prekršaj je bio izvan kaznenog prostora Partizana!

Komisija je analizirala i mnoge druge situacije sa tog meča, prije svega izricanje javnih opomena, tačnije disciplinskih mjera i konstatovano je da je sudija Bogdanović "u više navrata na neadekvatan način primjenjivao te mjere", odnosno da je griješio i prilikom pokazivanja žutih i crvenih kartona, ili je propuštao da ih pokaže.

Jedan od tih primjera sa utakmice je kada je igrač Vojvodine Nikola Popara rukom udario po glavi igrača Partizana Vladimira Volkova za šta mu je pokazan žuti karton, a trebalo je crveni, ocjena je Komisije.

Na taj detalj utakmice Partizan je stavio primjedbu u zapisnik sa meča, kao i, naravno, na dosuđen penal za Vojvodinu.

Zbog svih tih propusta Bogdanovićevo suđenje je ocijenjeno kao nezadovoljavajuće i zbog toga će na pauzu. I to dužu, kažu u Komisiji.

Inače, Komisija za analizu suđenja podnijela je disciplinsku prijavu protiv trenera Partizana Marka Nikolića zbog raznih izjava, a posebno zbog one da je "Bogdanović ispod ljudskog nivoa".

O toj prijavi odlučuje Disciplinska komisija FSS.

Takođe, Komisija za analizu suđenja predložila je Fudbalskom savezu Srbije da podnese disiplinsku prijavu protiv predsjednika Partizana Dragana Đurića zbog komentara na račun predsjednika Saveza Tomislava Karadžića, predsjednika Sudijske komisije Bogoljuba Stepanovića i predsjednika Komisije za analizu suđenja Zdravka Jokića.

Analizirana je i utakmica Spartak - Crvena zvezda (1:2) u Subotici. Komisija je utvrdila da je sudija Ninoslav Spasić pogriješio kada u 10. minutu nije dosudio penal za Zvezdu. U tom trenutku Nejc Pečnik je po desnom krilu, dobivši dugu loptu, umirio i predao loptu, a protivnički igrač ga udara u šesnaestercu.

Pošto se sve događalo ispred dodatnog sudije Srđana Obradovića, Komisije je odlučila da i Spasić i Obradović odu na pauzu. S obzirom na to da je to jedina jasna greška za tu dvojicu arbitara slijedi kraća pauza.

Utvrđeno je i da je Spasić dobro postupio što nije dosudio kazneni udarac za Spartak u finišu meča, kada je Slobodan Novaković bio u prodoru, a Nikola Mijailović izbio loptu u korner.

(Predrag Vujić - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC