• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVANIČNO: Ljupko Petrović na klupi Sarajeva!

Umjesto dosadašnjeg trenera Roberta Jarnija, na klupi Sarajeva ubuduće će sjediti proslavljeni srpski trener Ljupko Petrović.

Portal Klix.ba prenio je informaciju da je nakon odlaska Roberta Jarnija sa klupe "bordo" tima, za novog šefa stručnog štaba Sarajeva izabran Ljupko Petrović, kao što je bilo i najavljeno tokom dana.

Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković i Petrović danas su dogovorili saradnju na 18 mjeseci, a prvi trening sa ekipom trebao bi da odradi sutra.

Petrović je na klupi Crvene zvezde 1991. godine ostvario najveći rezultat u jugoslovenskom i sprskom fudbalu osvajanjem Kupa šampiona. Osim crveno-bijelih trenirao je Espanjol, Osijek, Olimpijakos, GAK, Levski, Liteks, OFK Beograd, Lokomotivu iz Zagreba. Posljednji angažman imao je u kazakstanskom klubu Taraz.

Svojevremeno je Petrović bio i kandidat za selektora reprezentacije BiH, ali je odluka tada ipak pala na Safeta Sušića, koji je sa nacionalnom bh. selekcijom ostvario istorijski rezultat - plasman na Svjetsko prvenstvu u Brazilu.

"Novom treneru bordo ekipe želimo dobro zdravlje, puno sreće i mnogo uspjeha i trofeja na klupi našeg kluba", objavljeno je na sajtu FK Sarajevo, koji je saopštio i da je sa Petrovićem potpisan jednoipogodišnji ugovor.

Sarajevo, koje je u vlasnistvu malezijskog milijardera Vinsenta Kana pet kola prije kraja sezone zauzima četvrto mjesto na tabeli prvenstva BiH sa 45 bodova, četiri manje od od vodećeg Zrinjskog i drugoplasiranog gradskog rivala Željezničara.

U Kupu BiH Sarajevo očekuje revanš meč polufinala protiv Zrinjskog u Mostaru 16. aprila, nakon što je prvi meč završen bez golova (0:0).

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC