• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ: Borusija nije uspjela, Čelsi jeste!

Borusija Dortmund je pobijedila Real 2:0, ali će Madriđani u polufinale Lige šampiona. Čelsi slavio 2:0 protiv Pari Sen Žermena i prošao dalje.

Auuu, koliko uzbuđenja u revanš mečevima četvrtfinala Lige šampiona ovog utorka!

Na kraju, Čelsi je uspio da nadoknadi poraz iz prvog duela sa Pari Sen Žermenom, dok je Real Madrid uz mnogo, mnogo sreće sačuvao 3:0 protiv Borusije, koja je u Dortmundu slavila 2:0.

SASTAVI za koje su se treneri odlučili ovog utorka:

ČELSI: Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Azpilikueta - Luiz, Lampard (66. Ba)- Vilian, Oskar (81. Tores), Azar (18. Šurle) - Eto.

PSŽ: Sirigu - Žale, Aksel, Silva, Maksvel - Verati (55. Kabaj), Mota, Matuidi, Lukaš (84. Markinjos) - Kavani, Laveci (73. Pastore).

BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler - Pišček (80. Obamejang), Fridrih, Humels, Durm - Kirh, Jojić, Groskrojc, Mihitarjan, Rojs - Levandovski.

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao - Alonso, Iljaramendi (46. Isko), Modrić - Di Marija (73. Kasemiro), Bejl - Benzema.

TOK UTAKMICA:

- Počele su utakmice. U Londonu sudi Portugalac Pedro Proensa, a u Dortmundu Slovenac Damir Skomina.

- Atmosfera na Vestfalenu je prilično naelektrisana, pritisak sa tribina na igrače Reala je ogroman, što se može vidjeti po nekoliko grešaka koje su napravili na početku utakmice. Uz to, Borusija je meč počela veoma agresivno.

U Londonu je nešto drugačije, jer je na tribinama prisutno i nekoliko hiljada navijača Pari Sen Žermena. Čelsi ima inicijativu u uvodnim minutima.

- Bez gol šansi na oba stadiona. PSŽ i Real imali su po jedan solidan napad, ali je izostao precizan završni pas.

- Real Madrid je u 17. minutu mogao da riješi pitanje putnika u polufinale, ali se Anhel Di Marija okliznuo prilikom izvođenja penala, pa je Vajdenfeler zaustavio njegov udarac. Prethodno je Lukas Pišček igrao rukom na centaršut Fabija Koentraa.

- Veliki problem za Čelsi, pošto je u 18. minutu zbog povrede morao da izađe Eden Azar. Umjesto njega u igru je ušao Andre Šurle. Nijemac je u Parizu bio starter, ali nije mnogo toga pokazao.

- Borusija je u 19. minutu imala odličnu šansu koju je za Mihitarijana stvorio Levandovski, ali je Jermen bio neprecizan.

- 1:0 za Borusiju, strijelac je Marko Rojs u 24. minutu poslije greške Pepea! Portugalac je želio glavom da vrati loptu Kasiljasu, ali je to učinio katastrofalno.

VIDEO

- 1:0 za Čelsi, strijelac je Andre Šurle u 32. minutu! Samo nekoliko minuta pošto je ušao u igru umjesto povrijeđenog Edena Azara, Nijemac je uspio da zatrese mrežu udarcem iz prve, poslije kornera.

VIDEO

- 2:0 za Borusiju Dortmund, strijelac je ponovo Marko Rojs, u 37. minutu! Sjajno je povukao napad domaćih, proigrao Levandovskog, ali je on pogodio stativu. Lopta se, međutim, odbila pravo na nogu Rojsu, koji ju je potom "zakucao" u mrežu.

VIDEO

- U finišu prvog poluvremena Borusija "razbija" Real i treći pogodak "visi u vazduhu". Čelsi, takođe, ima inicijativu i stvara šanse u Londonu, iako je PSŽ do primljenog gola djelovao prilično sigurno.

POLUVRIJEME

Real Madrid i Pari Sen Žermen nalaze se pred ogromnim ispitom koji im slijedi u drugih 45 minuta revanša četvrtfinala Lige šampiona. Borusija i Čelsi su u naletu, igraju mnogo bolje nego u prvim mečevima i sigurno je da će još ofanzivnije ući u drugo poluvrijeme.

DRUGO POLUVRIJEME:

- Karlo Anćeloti je na teren poslao Iska umjesto Iljaramendija. Mladi reprezentativac Španije je u prvom meču bio strijelac drugog gola i igrao je odlično pa čudi što i večeras nije bio među starterima.

- Na Vestfalenu su u drugom poluvremenu prvi zaprijetili Madriđani. Bejl je snažno šutirao sa ivice kaznenog, ali je Vajdenfeler odlično reagovao, a potom je Di Marija, isto sa distance, poslao loptu visoko iznad prečke.

- Umalo da Šurle u 52. minutu postigne svoj drugi gol u meču, ali je pogodio prečku! Vilijan ga je odlično proigrao.

- Opet prečka za Čelsi. Ovaj put poslije udarca Oskara iz "slobodnjaka" u 54. minutu.

- Veliku priliku propustio je Geret Bejl u 59. minutu! Sjajno je prošao po desnoj strani između Humelsa i Durma, ali je loše šutirao, pored gola. Gađao je dalji ugao.

- Samo nekoliko minuta kasnije Karim Benzema je uspio da obiđe golmana Vajdenfelera, međutim, sustigli su ga defanzivci Borusije i otklonili opasnost. Klizećim startom Humels je uspio da mu izbije loptu.

- Stativa je sačuvala Real Madrid! U 65. minutu Rojs je sjajno vukao kontru Borusije, kroz sredinu, između nekoliko igrača proigrao Mihitarijana, koji je uspio da obiđe Kasiljasa i šutira lijevom nogom, ali samo u stativu! Velika šansa je ostala propuštena. Nema sumnje da bi to bio nokaut za Real.

- Nevjerovatno je šta sve brani Iker Kasiljas u Dortmundu! Dvije maestralne intervencije imao je poslije pokušaja Mihitarijana, tako da su Madriđani i dalje u igri. Naravno, ukoliko bude 3:0 igraće se dodatnih pola sata.

- Nova šansa za Šurlea, koju mu je namjestio Demba Ba, ali je Nijemac loše zahvatio loptu, pa je Sirigu uspio da reaguje. Šurle igra mnogo bolje nego u prvom meču kada je bio starter.

- Kavani je imao odličnu priliku da riješi utakmicu u Londonu, ali je očajno reagovao u završnici, nakon što ga je u 78. minutu dugačkom loptom uposlio Kabaj.

- Benzema je u 79. minutu lijepo sebi stvorio poziciju za šut i zaprijetio sa ivice kaznenog, ali je Vajdenfeler i ovaj put uspio da "paradom" sačuva mrežu. Bila je to prva prilika za Real poslije perioda dominacije Borusije.

- Klop sve karte baca na napad. Umjesto beka, Piščeka, ušao je napadač Obamejang u 80. minutu.

- 2:0 za Čelsi u 87. minutu! Do rezultata koji "plavce" vodi dalje doveo je "rezervista Demba Ba!

- Dva kornera u sudijskoj nadoknadi umalo da odvedu PSŽ u polufinale, ali je Čeh sjajno intervenisao poslije udarca Markinjosa.

- KRAJ!

Prvi polufinalisti Lige šampiona za sezonu 2013/14. su Čelsi i Real Madrid. U srijedu se u druga dva revanša četvrtfinala sastaju Atletiko Madrid - Barselona (1:1) i Mančester junajted - Bajern Minhen 1:1.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Dennis Grombkowski)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC