• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo se kockao, Čelsi prošao!

Trijumfom nad Pari Sen Žermenom (2:0), "plavci" se rekordni sedmi put u posljednjih 11 sezona, plasirali u polufinale Lige šampiona!

Žoze Murinjo ponovo je trčao kraj aut linije! Ponovo je u polufinalu Lige šampiona! I dalje stoji podatak da nikad nije ispao u četvrtfinalu!

Plasman u polufinale donijeli su mu igrači koje je ubacio sa klupe i to u finišu, kada više nije imao nijednog centarfora među rezervama..

ČELSI - PSŽ 2:0!

Andre Šurle i Demba Ba postigli su po gol za pobjedu "plavaca" i plasman među najbolja četiri tima Evrope! Poslije pariskih 1:3, engleski predstavnik uspio je da u revanšu nadoknadi zaostatak i eliminiše šampiona Francuske!

Pogađali su momci iz Londona prečke, stative, a kada je Ba u 87. pogodio mrežu za konačnih 2:0, Murinjo je dotrčao do svojih napadača (Eto, Ba Tores) i podijelio im defanzivne zadatke, koji su u nadoknadi vremena sprovedeni.

Odlukom da u 66. minutu izvede iz igre Frenka Lamparda, a u 81. Oskara, i da ih zamijeni napadačima, portugalski trener se svjesno rizikovao. I dobio.

Šampion Evrope za 2012. godinu ponovo će igrati u polufinalu. Na žalost navijača u Srbiji, prvi meč proći će bez Baneta Ivanovića, koji je početkom drugog poluvremena "zaradio" parni žuti karton.

Bez obzira na to, igrači londonskog kluba slavili su plasman kao osvajanje Lige šampiona!

"I Murinjo je sjajan trener i Čelsi je veliki tim. Morate imati i jedno i drugo za ovo", rekao je poslije utakmice Petr Čeh, koji je u nadoknadi vremena "skinuo" odličan šut Markinjosa, za plasman. Reagovao je mirno i bez panike, isto kako su njegovi saigrači igrali meč.

Doduše, takvom pristupu domaćina doprinio je i pogodak rezerviste Andrea Šurlea u 32. minutu. Nijemac je zamijenio povrijeđenog Edena Azara i postigao gol iskoristivši gužvu u kaznenom prostoru gostiju.



Takav razvoj događa omogućio je Čelsiju mirne napade i manje stresa do završnice...

Šurle i Oskar su na startu drugog poluvremena jedan za drugim pogađali okvir gola Parižana, lišenih pomoći svog najboljeg igrača, povrijeđenog Zlatana Ibrahimovića.



Međutim, ono što oni nisu uspjeli, jeste Demba Ba u 87. minutu! Tamnoputi centarfor ušao je u igru u 66. minutu i bio jedan od trojice napadača "plavaca" u finišu. U padu je iskoristio dijagonalno dodavanje i poslao loptu pod prečku...

Za još jedan plasman Čelsija među najbolja četiri tima Evrope!

Žrijeb za polufinale biće održan u petak u podne. U srijedu ćemo saznati imena preostalih učesnika, nakon završetka preostalih dvomeča: Atletiko Madrid - Barselona (1:1) i Bajern - Mančester junajted (1:1).

ČELSI: Čeh - Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta - David Luiž, Lampard (od 66' Demba Ba) - Vilijan, Oskar (od 81' Tores), Azar (od 18' Šurle) - Eto.

PSŽ: Sigiru - Žale, Aleks, Tijago Silva, Maksvel - Tijago Mota, Verati (od 55' Kabaj), Matuidi - Lukas (od 84' Markinjos) , Laveci (od 73' Pastore) - Kavani.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Mike Hewitt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC