• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreća i Kasiljas odveli Real u polufinale

Borusija Dortmund je pobijedila Real 2:0, ali će Madriđani u polufinale Lige šampiona zbog 3:0 na svom terenu. Miloš Jojić odigrao cijeli meč.

Malo je nedostajalo da Borusija Dortmund priredi ogromno iznenađenje i plasira se u polufinale Lige šampiona! Samo jedan gol, a on je od 37. minuta gotovo konstantno "visio u vazduhu"!

"Milioneri" su uspjeli da nadigraju Real Madrid i pobijede 2:0, ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi poraz na Santjago Bernabeu, kada je bilo 3:0 za španski klub.

Imajući u vidu taj rezultat i odnos snaga na terenu u prvom meču, prolaz Borusije među četiri najbolja tima Evrope bio bi ravan senzaciji, iako je prošle godine upravo u polufinalu izbacila Real.

Ove sezone mnogo toga je drugačije, od broja povrijeđenih igrača do forme dva tima.

Jirgen Klop je, ipak, za revanš na raspolaganju imao najboljeg strijelca Roberta Levandovskog, a odlučio je da u prvu postavu uvrsti i našeg Miloša Jojića, koji je na terenu proveo svih 90 minuta i prilično dobro odrađivao svoj posao, naročito u defanzivi.

S druge strane, Madriđani su bili bez Kristijana Ronalda, koji zbog problema sa koljenom u ponedjeljak nije odradio cijeli trening, a utakmicu je presjedio na klupi. Odsustvo najboljeg igrača i te kako se osjetilo u igri gostiju.

Nije, međutim, utakmica mogla bolje da počne za Real. Već u 17. minutu Pišček je igrao rukom u svom kaznenom, pa je slovenački arbitar Damir Skomina pokazao na bijelu tačku.

U odsustvu Ronalda loptu je uzeo Anhel Di Marija, koji se vratio na teren poslije dva meča pauze zbog stomačnog virusa, ali se Argentinac okliznuo u odlučujućem momentu, pa je Roman Vajdenfeler uspio da odbrani šut.

VIDEO

Bio je to signal za igrače u "žuti-crnim" dresovima da još ofanzivnije krenu na gol gostiju. A počeli su meč izuzetno ofanzivno.

Uslijedila su dva brza gola Marka Rojsa, poslije greške Pepea u 24. i stative Levandovskog u 32. minutu.

Pogledajte prvi gol Rojsa

I drugi

Djelovalo je da će Borusija "samljeti" Real u finišu prvog poluvremena, međutim, lopta više nije htjela u gol.

Po povratku sa odmora Madriđani su preuzeli inicijativu i stvorili nekoliko odličnih prlika, ali su i domaći imali raspoloženog golmana. Vajdenfeler je odlično branio, a onda je u 65. minutu iznenada "sijevnula" kontra Borusije.

Ponovo je začetnik akcije bio Rojs, ali je Mihitarijan pogodio stativu, iako je prije toga uspio da driblingom prevari Kasiljasa.

VIDEO

Bio je to uvod u šanse koje je imao fudbaler iz Jermenije, a koje nije realizovao. Uglavnom je uspješniji od njega bio golman gostiju, tako da je san o polufinalu ostao nedosanjan za prošlogodišnjeg finalistu.

Madriđani su uz dosta sreće uspjeli da se plasiraju u svoje četvrto uzastopno polufinale Lige šampiona, a vidjećemo da li će se naći u finalu prvi put poslije 2002. godine (kada su savladali Bajer Leverkuzen).

Zanimljivo, bio je ovo deveti put da je Real imao 3:0 iz prvog meča i u svih devet slučajeva uspjeli su da prođu u narednu fazu, ipak, ovo im je bio prvi poraz poslije 10 mečeva Lige šampiona, a i prethodni su doživjeli od Borusije Dortmund, u aprilu prošle godine, u pomenutom polufinalu.

Borusija je tada pobijedila 4:1 u prvom meču, a Real 2:0 u revanšu, tako da se može reći da su ovaj put uloge bile obrnute. Madriđani su bili ti koji su "spasavali živu glavu" i uspjeli su.


BORUSIJA DORTMUND: Vajdenfeler - Pišček (80. Obamejang), Fridrih, Humels, Durm - Kirh, Jojić, Groskrojc, Mihitarjan, Rojs - Levandovski.

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao - Alonso, Iljaramendi (46. Isko), Modrić - Di Marija (73. Kasemiro), Bejl - Benzema.

U srijedu će se igrati druga dva revanša četvrtfinala: Atletiko Madrid - Barselona (1:1) i Mančester junajted - Real Madrid (1:1), a žrijeb polufinalnih parova je u petak u podne.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Lars Baron)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC