• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojanović za MONDO: I bez Daude 4-4-2

Trener Crvene zvezde ne planira da mijenja taktiku zbog povrede Nigerijca. Šansu čekaju Kasalica, Rakić i Onjilo.

Izostanak Abiole Daude zbog povrede koljena neće poremetiti planove trenera Crvene zvezde Slaviše Stojanovića.

Nigerijac je u subotu protiv Spartaka doživio nagnječenje unutrašnjeg lateralnog ligamenta i predstoji mu oko dvije nedjelje pauze, ali to neće uticati na taktičku formaciju crveno-bijelih, koji u proljećnom dijelu sezone redovno igraju sa dvojicom igrača u napadu.

Svoju šansu kao "zapete puške" čekaju Filip Kasalica, Đorđe Rakić i Ifeani Onjilo, a u razgovoru za MONDO, Stojanović je potvrdio da će neko od njih dobiti šansu u meču sa trećeplasiranim Čukaričkim (subota, 19 časova, "Marakana") da bude u tandemu najboljem strijelcu lige Draganu Mrđi.

"Ima različitih varijanti, ali po svoj vjerovatnoći neko od te trojice će da upadne u tim. Ima dosta vremena do subote i može još nešto da se promijeni kada je u pitanju zdravstveno stanje igrača, ali ako bude sve u redu, neko od njih će da uđe u tim", rekao je Stojanović za naš portal.

Potencijalni problem predstavljaju stanja Miloša Ninkovića i Nikole Mijailovića.

"Ninković i Mijailović su u utorak trenirali po posebnom programu. Mijailović već neko vrijeme ide preko maksimuma zbog povrede, a što se tiče Ninkovića on ima određene bolove u listu, snimak je pokazao da nije ništa strašno, ali treba da budemo oprezni", upozorio je strateg crveno-bijelih.

Čini se, ipak, da Stojanović ovog proljeća ima mnogo manju muku da sastavi tim, nego što je bio slučaj jesenas. Pored Sava Pavićevića i Dejana Kelhara koji su pojačali defanzivnu liniju, oporavili su se Darko Lazović i Đorđe Rakić.

"U jednu ruku da, ali nekada baš i nije tako. Ima često nekih sitnih, a i malo većih povreda", podsjetio je Stojanović na odsustvo Jovana Krnete i Novaka Martinovića, kojih ovog proljeća nije bilo u timu, kao i na prinudnu prekomandu Nejca Pečnika sa krila na beka, zbog odsustva Marka Petkovića.

Da bi i oni koji nemaju veliku minutažu u prvom timu bili u formi, Crvena zvezda je počela ponedjeljkom da organizuje prijateljske mečeve sa niželigašima. U tim utakmicama priliku dobijaju i igrači iz omladinskog pogona.

"Imamo puno reprezentativaca u mlađim selekcijama i te igrače bih volio češće da provjeravam, ali nažalost ne možemo uvijek da uskladimo termine zbog njihovih obaveza u nacionalnom timu. Baš me je radovolo što sam u ponedjeljak mogao prvi put da vidim Luku Jovića i još neke igrače, pošto do sada nisam mogao".

Luka Jović je već neko vrijeme pod okom sportske javnosti, a zimus se čak i debatovalo treba li da bude priključen prvom timu. Stojanović, međutim, nije želio posebno da analizira kadetskog reprezentativca Srbije.

"Ne želim ništa da pričam. Jedna utakmica je malo i biće vremena da pričamo o njemu. Nesporno je da ima talenat".

Trenera crveno-bijelih pitali smo i da li se "lakše diše" poslije remija Partizana i Vojvodine, odnosno stečena tri boda prednosti u odnosu na "vječitog rivala"?

"Ne diše se lakše, isti cu ciljevi, isti je presing, jednostavno idemo iz utakmice u utakmicu. To je dejstvo i ne bježimo od toga".

Stojanović, takođe, nije želio mnogo da se bavi narednim rivalom i derbijem koji očekuje njegovu ekipu protiv najprijatnijeg iznenađenja ove sezone - Čukaričkog.

"Još su u analizi. Nisu slučajno tu gdje jesu i svjesni smo da nas čeka teška utakmica", kratko je poručio šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Problemi sa kartonima

Za nekoliko igrača Crvene zvezde naredni žuti karton značiće i meč pauze.

"Ugroženi" su Mijailović, Petković, Mrđa i Dauda, ali Stojanović tvrdi da neće biti planiranog "čišćenja" kako bi se izbjegao rizik da dobiju javnu opomenu uoči derbija sa Partizanom.

"Na nekim pozicijama nemamo širok kadar da možemo tako jednostavno da mijenjamo igrače i 'čistimo' kartone. Ne treba uopšte razmišljati u tom smjeru, već treba da se igra utakmica, pa ako dođe do kartona onda ćemo razmišljati šta dalje", istakao je Zvezdin trener.

(Jovan Terzić - MONDO, Foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC