• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan odustao od dijela svog saopštenja!

Samo nekoliko dana poslije oštrog saopštenja FK Partizan, uslijedilo ograđivanje i opovrgavanje izrečenog.

Fudbalski klub Partizan delimično se ogradio od sopstvenog saopštenja objavljenog poslije utakmice sa Vojvodinom, a u dijelu ga potpuno opovrgnuo.

Ključna stvar, saopštena poslije sjednice Upravnog odbora kluba, jeste da crno-bijeli neće povući svoje predstavnike iz organa i fudbalskih foruma Srbije, kao što je pisalo u pomenutom saopštenju.

Što bi se reklo, vrhuška Partizana je poslije niza komentara, pa i osuda saopštenja, odlučila da malo stane na loptu.

Jedan od potpredsjednika Partizana Mile Jovičić se najprije, u ime kluba, svojih saradnika i u svoje ime, izvinio zbog dijela saopštenja koji je možda neke povrijedio ili uvrijedio.

Jovičić je mislio na dio saopštenja u kojem su, kako je i sam priznao, na nemušti način, upoređene sudijske greške na štetu Partizana u prolećnom dijelu prvenstva sa stradanjem Jevreja u nacističkoj Njemačkoj.

Ipak, UO je jednoglasno zakljčio da je saopštenje apsolutno argumentovano i potkrijepljeno činjenicama, ali, kako je primijetio Jovičić, pomalo i devalvirano i diskreditovano tim nezgrapnim metaforama.

"Jednoglasno smo zaključili da je saopštenje apsolutno argumentovano, ali da je bilo riječi i izraza kojima tu nije mjesto", rekao je Jovičić.

Samim tim što se Partizan sada gotovo ogradio od dijela vlastitog saopštenja, novinare je zanimalo ko, zapravo stoji iza tog pisanija iz Humske, odnosno da li je tačno da potpredsjednici Partizana nisu učestvovali u njegovom pisanju, kao što se moglo pročitati u medijima prethodnih dana.

"To je saopštenje FK Partizan i tačka", bio je odgovor Jovičića na to pitanje.

Ipak, dio saopštenja objavljenog u nedjelju više ne važi. A ono se odnosi na rečenicu da će Partizan povući sve svoje predstavnike iz organa i foruma FSS.

Jovičić je novinarima rekao da će Partizan nastaviti da učestvuje u radu FSS i planovima da se ono reorganizuje i modernizuje, kako po vertikali, tako i po horizontali, kako je naglasio.

"Ostajemo pri stavu, koji sam ja u ime Partizana iznio na sjednici Skupštine FSS, da Partizan ostaje pri stavu da nije sve idealno i da su potrebne reforme, ali mi želimo dobar odnos sa Savezom. To ne znači da ako nekoga podržavate, da ne možete da ga ponekad kritikujete. Mi se nismo promijenili, naš stav je ostao isti i maksimalno želimo da učestvujemo u reorganizaciji Saveza. Da li se neko drugi promijenio...", rekao je Jovičić.

Ono pri čemu je Partizan ostao čvrst u stavu jeste da se primjećuje i da se stiče utisak da je bilo tendecioznih odluka.

"Partizan je ozbiljan klub i tako svako treba da se ophodi prema njemu, sa poštovanjem. Grešaka je i ranije bilo i na na našu ptetu i na štetu naših rivala. Biće ih i ubuduće. Samo da ne bude tendecioznih grešaka, a mi stičemo utisak da je bilo tendecioznih pogrešaka u proljećnom dijelu šampionata. Nadamo se da će brzim reakcijama FSS, kao što je to bilo juče (mislio je na sjednicu Komisije za anlizu suđenja, koja je kaznila sudiju Darka Bogdanovića), takve greške više neće ponavljati", rekao je Jovičić.

Član UO Novak Nedić podnio je ostavku na tu funkciju zbog saopštenja Partizan, a Jovičić je istakao da mu je žao zbog toga.

"On je sjajan momak, predstoji mu lepa politička i državnička karijera i mi mu to želimo od srca. Možda je i on u tom svom saopštenju bio pod nekim utiskom. Žao nam je što je nešto od toga napisao, ali i zbog toga što je otišao. On je veliki partizanovac", rekao je Jovičić.

(Predrag Vujić - MONDO,  Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC