• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Dugujemo igračima

Potpredsjednik Partizana Mile Jovičić iznio precizne podatke o prihodima, rashodima i potraživanjima u 2013. Održan sastanak sa igračima.

Poslije sjednice Upravnog odbora, koja je održana u srijedu, jedan od potpredsjednika kluba Mile Jovičić, potvrdio je informaciju MONDA da je u utorak održan sastanak sa igračima u vezi sa neisplaćenim platama, premijama i bonusima i saopštio da je ukupan dug prema sportistima i zaposlenima u klubu 2.505.580 evra.

Jovičić je rekao da je igračima obećano da će dobiti prinadležnost do kraja sedmice (nije bio poptuno siguran da li do kraja ove ili naredne sedmice).

Što se tiče poslovanja kluba, Jovičić je rekao da je Partizan u korektnom stanju, da crno-bijeli tržišno posluju, da je prodaja igrača i dalje najvažniji prihod kluba i iznio je cifre o prihodima, rashodima i potraživanjima u 2013. godini:

- prihod je u 2013. bio 20.67.000 evra. Realna cifra, kako je rekao Jovičić, je 13.67.000 evra, a to uvećanje od sedam miliona evra je od transfera Lazara Markovića u Benfiku. Taj transfer je obavljen 2012, ali je u poslovnom smislu prihodovan naredne godine, pa otud i povećanje.

- rashod je 12.800.000 evra.

Kako sada stoji Partizan?

Na dan 1. aprila 2014. ukupne obaveze Partizana su 6.943.403 evra.

- poreske obaveze prema državi 3.500.000 evra. Te obaveze se redovno servisiraju (mjesečno oko 200.000 evra), naglasio je potpredsjednik "Parnog valjka".

- obaveze prema sportistima i zaposlenima su 2.505.580 evra.

- obaveze prema drugim klubovima, menadžerskim agencijama... 2.673.659 evra.

- obaveze prema dobavljačima 832.807 evra.

- obaveze prema igračima sa kojima su potpisani profesionalni ugovor gračima s kojima je potpisao profesionalne ugovore 621.529 evra.

- potraživanja koja klub ima su 1.141.620 evra (Olimpijakos, Fiorentina, Mančester siti).

Ocjena poslovanja...

"Ako se pogledaju i uporedi poslovanje nekih drugih klubova, onda za naše poslovanje može da se kaže da mi poslujemo sjajno. Ali, to nije dovoljno. I kod nas ima problema, koje treba rješavati, ali to nije lako. Mi jesmo zadovoljni kako poslujemo, ali uvijek može bolje", rekao je Jovičić.

O budžetu...

"Budžet Partizana godišnje iznosi od 12 do 15 miliona evra. To je veliki budžet zbog činjenice u kakvim su uslovima privreda i država, ali pokušaćemo da ne remeteći postavljene ciljeve napravimo racionalizaciju u budžetu. To neće biti bezbolno, ali će morati da se uradi", rekao je Jovičić.

On je priznao da postoji i "slabost uprave" u planisarnoj reformi u klubu, prije svega što se tiče smanjenja broja zaposlenih, ali je istakao i da će to biti neminovnost, jer je zauzet kurs da se tako nešto uradi.

Jovičić je istakao da Partizan ne duguje bankama, što je sa jedne strane pohvalno, a sa druge nije, jer nema kredita od komercijalnih banaka kojima bi pokrio bar dio dugovanja.

"Da bi se uzeo kredit mora da se stavi, na primjer, stadion pod hipoteku, a mi to ne možemo jer se vodi spor sa državom. To je jedna činjenica, a druga je da su poslovne banke izgubile povjerenje u sportske klubove kao svoje klijente", rekao je Jovičić.

Privatizacija?

"To je neminovan proces. Mi jesmo za privatizaciju, ali da se prethodno stvori pravni i ambijentalni okvir", kaže Jovičić.

O najavi prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da će ubuduće manje novca biti davano iz državne kase u sportske klubove...

Jovičić je rekao da bi pomoć državnih preduzeća možda trebalo da se postepeno smanjuje.

"Možda bi trebalo ostaviti prostor u kojem će se pomoć države reducirati laganim tempom, uz pronalaženje rješenja kako drugačije da se reše ti problemi. Neminovno je da će doći do prekida do tog poslovnog odnosa klubova i države", ocenio je on.

Jovičić se u ime kluba zahvalio Vučiću što je iznio podatak da je Partizan u posljednjih 15-ak godina dobio nešto manje milion evra iz državnih i javih preduzeća, čime je, zapravo, potvrđen stav uprave crno-bijelih da država ne stoji iz Partizana, kako se to često može čuti.

Takođe, istakao je da nema ništa protiv što Crvena zvezda dobija više novca, jer su njeni problemi veći. Ali, isto tako, u Partizanu traže da se kaže ko koliko novca dobija.

"Vučić je poslao niz važnih poruka, a prva je da svi moramo da se mijenjamo... Ja nemam sujetu i Zvezda je dobila više jer je u situaciji koja nije ni lagana ni prijatna. Nemam ništa protiv toga - da, treba im pomoć. Jedino što nismo znali je koliko je tačno novca Zvezda dobijala i ne znam zašto se to prikrivalo", rekao je Jovičić.

(Predrag Vujić  - MONDO, Foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC