• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potvrđena moć Bajerna, đavoli odbranili čast

Mančester junajted je dva puta vodio u dvomeču sa Bajernom, ali u četvrtfinale ide njemački šampion. Bajern je bio bolji 3:1, ukupno 4:2.

Bajern Minhen je u polufinalu Lige šampiona.

Reklo bi se, očekivan ishod dvomeča sa Mančester junajtedom. Bavarci su kao branioci trofeja i veliki favoriti dočekali šampiona Engleske. Ali, ne da Nijemcima nije bilo lako, već su i dobar dio revanša strijepili za prolaz, čak u jednom trenutku, doduše vrlo kratko, bili i pred eliminacijom.

Međutim, moćna mašina iz Minhena je u posljednjih pola sata 180 minuta velikog duela postavila stvari na svoje mjesto. Poslije 1:1 na Old Trafordu, na Alijanc areni bilo je 3:1 (0:0).

Gosti su poveli preko Patrisa Evre u 57, a preokret su donijeli Mandžukić u 59, Miler u 68. i Roben u 76. minutu.

Obje utakmice Lige šampiona mogli ste da pratite u tekstualnom prenosu na MONDU.

Bajern je posljednjih pet utakmica kao domaćin nije poražen od Mančester junajteda. Zabilježio je tri pobjede i dva remija.

Tim Pepea Gvardiole je zasluženo među četiri najbolje ekipe u Evropi, ali ništa se ne može zamjeriti ni Dejvidu Mojesu i njegovim pulenima. Protiv Bajerna su dostigli ovosezonski limit i bez povrijeđenog Robina van Persija više od časne eliminacije nisu mogli.

Višenedeljno potcjenjivanje Mojesove ekipe, i pred prvi, a posebno pred drugi meč, ispostavilo se kao krajnje neosnovano. Ma kolika kriza drmala "crvene đavole", klub takvog renomea sigurno nije za omalovažavanje. Vidić i drugovi su to i te kako mogli da osete, a najviše otrovnih strelica doletjelo je upravo iz Minhena, ali i bukmejkera.

Koeficijent na pobjedu engleskog tima bio je tek nešto više (1,20) nego da su Bajernu gostovali Partizan ili Crvena zvezda.

Bajern, Mančester junajted, Liga šampiona Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Nemanja Vidić se porazom u Minhenu oprostio od dresa Mančester junajteda u Ligi šampiona, koju je sa "đavolima" osvojio prije šest sezona, a kasnije ih i kao kapiten predvodio do finala i poraza od Barselone na Velmbliju. Srbin će od ljeta nositi dres Intera.

Utakmica je od prvog minuta obećavala uzbuđenja...

Ofanzivni Bajern je odmah na početku meča pokazao kakvo je njegovo opredjeljenje u igru. Nekoliko uzbudljivih dešavanja ispred Davida De Hee i nepotrebno oklevanje Vejna Runija (odigrao vrlo loše) u šesnaestercu Bajerna obeležili su početnih deset minuta utakmice.

Biće zanimljivo! Jasno su svima stavili do znanja igrači oba tima.

Bavarci su konstantno podizali loptu i sa bočnih pozicija tražili Marija Mandžukića u kaznenom prostoru Engleza. Prvi put kada su je "spustili" na zemlju dogodila se akcija vrlo opasna po Junajted. Na kraju je iz okreta šutirao Arjan Roben, ali samo za uzdahe 75.000 navijača. Lopta je prohujala pored stative...

Uzdasi, pa muk na Alijanc areni.

Antonio Valensija pogađa mrežu poslije centaršuta Runija, ali je Alaba u pravom trenutku napravio iskorak i fudbalera Mančestera ostavio u ofsajdu. Pomoćnom arbitru nedozvoljena pozicija nije promakla.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u istom ritmu. Bajern je atakovao, Junajted se odlično branio i vrebao šansu iz kontre, koje nisu bile naive. Štaviše!

Kagava je na dobro poznatom terenu, sa kojeg je u dresu Borusije iz Dortmuda znao često da izađe kao pobjednik, u 55. minutu stavio na muke Manuela Nojera. Precizan i jak šut sa 20 metara ukroćen je od strane vrsnog golmana.

Samo dva minuta kasnije nije imao nikakvu šansu da brani...

Mančester junajted je poveo 1:0, a jedan od najlepših golova Lige šampiona ove sezone postigao je Patris Evra. Valensija je prošao po desnoj strani, odigrao povratnu loptu na 17-18 metara, a tama je kao "zapeta puška" bio Francuz. "Drop-kik" u rašlje, tačnije od prečku pa u mrežu.

Šok za Nijemce!

Koji nije dugo trajao, čak ni puna dva minuta. Pad koncentracije, trenutak opuštanja i već je bilo 1:1. Frank Riberi je našao Marija Mandžukića pored golom zanesenog Evre i to je bilo dovoljno da rezultat bude isti kao i prije osam dana na Ostrvu.

Najava drame bila je potpuna.

Mančester junajted ne da nije "pao" u igri poslije primljenog gola, nego je nastavio da prijeti. Prvo preko Runija (spetljao se u izuzetnoj šansi), a zatim i preko Velbeka. Ali tu je bio kraj Engleza.

Moćni Bajern je bio spreman za kaznu.

Tomas Miler je na 13 utakmica protiv engleskih klubova upisao šest golova, čak četiri je postigao protiv Mančester junajteda.

Igrao se 68. minut kada su Bavarci ponovo stigli do rezultata koji ih vodi u polufinale - 2:1. Roben je asistirao, Vidić ostavo na metar od Tomasa Milera, kome je to bilo sasvim dovoljno da nešto malo izvan "peterca" prevari De Heu za veliko slavlje u Minhenu. Mojes je sjeo na klupu, a na licu Gvardiole vidio se izraz olakšanja.

Španac je imao veliku dilemu pred ovu utakmicu - da li da u startnu postavu uvrsti Milera ili Mandžukića. Odlučio se za obojicu i apsolutno pogodio.

U 76. minutu pitanje još jednog polufinaliste bilo je riješeno. Roben je stavio tačku na zanimljiv i uzbudljiv dvomeč Bajerna i Mančester junajteda.

U svom stilu, sa desne na lijevu stranu, po poprečnoj liniji šesnaesterca, Holanđanin je vukao loptu, namještao se šut, u stopu ga je pratio Vidić... Konačno, kada je Roben uputio udarac, lopta je okrznula Srbina taman toliko da prevari De Heu i završi u donjem desnom uglu njegovog gola.

Bio je to kraj za Mančester junajted u Ligi šampiona, koga možda i duže ne bude u elitnom takmičenju, i korak Bajerna ka novom finalu.

BAJERN: Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba - Kros, Miler (od 85' Pizaro), Gece (od 65' Rafinja), Roben, Riberi - Mandžukić.

MANČESTER JUNAJTED: De Hea - Džons, Smolin, Vidić, Evra - Valensija, Flečer (od 74' Ernandez), Kagava, Kerik, Velbek (od 81' Januzaj) - Runi.

(MONDO, Foto: Lennart Preiss/Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC