• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Kup BiH je prioritet

Novi trener Sarajeva u razgovoru za "Euro Blic" otkrio šta će mu biti glavni zadatak na klupi "bordo" tima.

Robert Jarni nije uspio sa Sarajevom u nastojanju da održi priključak sa vodećim ekipama Premijer lige BiH, pa je smijenjen zbog serije loših rezultata. Četiri uzastopna meča, po dva u Kupu BiH i prvenstvu, Sarajlije su odigrale 0:0, pa je umjesto hrvatskog, na klupu doveden srpski stručnjak.

Ljupko Petrović imaće zadatak da "razdrma" ekipu i u finišu sezone pokuša doći bar do jednog trofeja. Iako prednost za vodećim ekipama Premijer lige BiH nije nenadoknadiva, trofejni trener smatra da je pehar u Kupu realniji epilog.

"Očekuje nas revanš meč polufinala protiv Zrinjskog iz Mostara. Prvi duel završen je bez golova i na nama je da postignemo pogodak u Mostaru. Ako uspijemo u tome, onda ćemo izboriti finale. Pehar Kupa BiH je bliži od titule", kaže Petrović za "Euro Blic".

Revanš meč na stadionu "Pod Bijelim brijegom" na programu je 16. aprila, a do kraja prvenstva Mostarci će igrati protiv Zvijezde iz Gradačca, Travnika, Viteza, Željezničara i Radnika.

Petrović je debi na klupi Sarajeva imati već u petak, kada na "Koševo" stiže tim iz Gradačca.

"Ne mogu sad da obećam titulu šampiona BiH. Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Sarajevo je u minusu četiri boda i biće teško nadoknaditi ovaj zaostatak. Pored Sarajeva, još su tri tima u kombinaciji za trofej", smatra Petrović.

Novi trener Sarajlija prednost u trci za šampionsku titulu daje rivalima iz Hercegovine.

"Možda su Zrinjski i Široki Brijeg najbliži naslovu, jer idu u goste već otpisanom Leotaru. Mi se nećemo predati, ali malo je vremena za popravni", kaže iskusni stručnjak, koji je sa Crvenom zvezdom 1991. godine ostvario najveći trenerski rezultat osvajanjem Kupa šampiona.

Petrović je juče odradio prvi trening sa ekipom.

"Već poslije prvog treninga, jasno je da Sarajevo ima kvalitetan igrački kadar i zadovoljan sam onim što sam vidio. Ima tu dosta dobrog materijala i nisam se prevario kada sam pristao da dođem u Sarajevo. Ovaj klub je uvijek imao dobre fudbalere i još u bivšoj Jugoslaviji je bio rasadnik talenata", naglasio je Petrović.

Petrović je treći trener Sarajeva ove sezone. Husref Musemić morao je da napusti ekipu zbog bolesti, a umjesto njega angažovan je Jarni.

Ugovor sa Sarajevom potpisao je do juna 2015. godine.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC