• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simeone: Atletiko ostaje skroman

Argentinski trener čestitao je igračima na prikazanom u dvomeču protiv Barselone, a u polufinalu samo želi da njegov tim opet bude konkurentan.

Da li je ovosezonski Atletiko Madrid pandan Murinjovom Portu od prije 10 godina?

Kompaktan tim, bez izrazitih zvijezda, u kome niko nije nezamjenjiv, koji se podjednako teško probija po sredini i po bokovima... I koji često pobjeđuje rezultatom 1:0, ali ga je ipak uživanje gledati, jer promoviše esencijalne vrijednosti kolektivnog sporta!

Jer, kako bi inače satjerao Barselonu u "mišju rupu" tokom prvih 15-20 minuta revanša i onda dosta komotno sačuvao vođstvo, igrajući bez najboljeg strijelca Dijega Košte, koji je ove sezone dao 33 gola?

Pošto je eliminisao Milan i Barsu i ušao među četiri najbolja, više nije rano da se postavi pitanje: može li Atletiko da ode do kraja i nastavi niz, koji od trijumfa "malog" Porta 2004. čine Liverpul, Barselona, Milan, Mančester junajted, Barselona, Inter, Barselona, Čelsi i Bajern?

Tvorac dosadašnjeg uspjeha "jorgandžija", trener Dijego Simeone, svjestan je da ne raspolaže kvalitetom kao preostali konkurenti i zato se ni poslije velike utakmice na Visente Kalderonu ne razmeće izjavama.

"Bićemo skromni, kao do sada. Jasno nam je da su ostali polufinalisti (Bajern, Real, Čelsi) bili u toj situaciji mnogo češće od Atletika. Mi smo opet tu poslije 40 godina i vjerujemo u to što radimo. Želimo da i dalje budemo ravnopravan protivnik, što nam je bio cilj i na početku takmičenja".

Popularni "čovjek u crnom" zahvalio se navijačima, koji su sa krcatih tribina podržavali ekipu navijanjem i sjajnim koreografijama.

"Ambijent je bio fenomenalan. Nije sputao igrače Barselone, jer su navikli na takve stvari, ali je mom timu dao ogromnu pozitivnu energiju".

Simeone ne krije u čemu je tajna ovosezonskih rezultata Atletika, koji je i ranijih sezona umio da bljesne, kao kada je pobijedio Čelsi 4:1 u evropskom Superkupu 2012, ali nikada nije ovoliko dugo držao visok nivo igara.

"Kada neko radi kao što rade moji igrači, o tome nije potrebno mnogo pričati. Divim se njihovom požrtvovanju, načinu na koji rade za tim i nikada ga ne izdaju", rekao je "Čolo".

"To je neprocjenjiv kvalitet. Velike bitke i ratove nisu dobijali najjači, nego oni koji su se bolje borili i imali bolju strategiju. Mi pokušavamo da budemo takvi".

Žrijeb polufinala Lige šampiona zakazan je za petak u 12 časova. Koji par vam djeluje najatraktivnije: Atletiko - Bajern, Atletiko - Čelsi, Atletiko - Real?

(MONDO, Foto: Beta/AP/Andres Kudacki)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC