• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Atletiko treba da izbjegne Čelsi?

Madriđani u potencijalnom polufinalu Lige šampiona protiv "plavaca" ne bi mogli da računaju na jednog od svojih ključnih prvotimaca.

Klubu kao što je Atletiko Madrid trebalo bi da je svejedno da li će se u narednoj rundi Lige šampiona sastati sa Bajernom, Čelsijem ili Real Madridom. Gledano u nijansama, po stilu igre i individualnom kvalitetu, vjerovatno im neko od njih odgovara više, neko manje, ali suštinski je to ista, blago autsajderska priča.

Međutim, španski list "As" je odmah poslije trijumfa nad Barselonom objavio da Atletiko ima vrlo konkretan razlog da se nada da će izbjeći Čelsi.

Ako bi žrijeb u petak spojio ta dva kluba, odlični golman Tibo Kurtoa - koji već treću sezonu dolazi na pozajmicu sa Stamford Bridža - najvjerovatnije ne bi stajao na golu crveno-bijelih.

"Plavci" su prilikom sklapanja ugovora bili veoma oprezni, pa su u njega unijeli klauzulu da Atletiko u slučaju eventualnog međusobnog susreta u Ligi šampiona mora da plati tri miliona evra po nastupu belgijskog dvometraša!

Za dvije utakmice polufinala, cijena bi iznosila šest miliona evra...

"Po ugovoru o pozajmici, potrebno je da platimo veliku sumu novca da bi Tibo branio protiv Čelsija. Cifra je tolika da mi to ne bismo mogli", rekao je Serezo radiju "Onda Sero".

Kurtoa, koji u maju puni 22 godine, bio je akter devet od deset ovosezonskih mečeva Atletika u Ligi šampiona i primio svega pet golova.

Ako "jorgandžije" zaista izvuku Čelsi, među stative će vremešni Dani Aranzubija, koji je ljetos angažovan poslije 13 godina prvoligaškog staža u Atletik Bilbau i Deportivu iz La Korunje.

Aranzubija je ove sezone branio na samo dvije utakmice - u Ligi šampiona protiv Porta (2:0), kada je Atletiko već imao osigurano prvo mjesto, odnosno u Primeri protiv Almerije (0:2), kada je bio kriv za oba primljena gola i dobio crveni karton pride.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC