• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK SARAJEVO: Fotka Ljupka i Arkana je montaža

Ljupko Petrović možda se fotografisao sa Željkom Ražnatovićem, ali fotografija zbog koje je izgubio posao je fotomontaža, potvrdio sudski veštak.

Fotografija koju su objavili neki mediji iz BiH na kojoj se nalaze Ljupko Petrović i Željko Ražnatović Arkan koštala je srpskog trenera posla šefa struke Sarajeva, iako su bili dogovoreni svi detalji ugovora.

Petrović nije negirao da je poznavao bivšeg vođu Srpske dobrovoljačke garde, ali je za fotografiju na kojoj se on nalazi sa Ražnatovićem sa puškom u ruci, izjavio da je se ne sjeća kada je nastala.

A zapravo - fotografija i ne postoji, već je u pitanju montaža. Upravo to potvrdio je sudski vještak Edin Kundalić nekoliko sati nakon što su Petrović i čelnici Sarajeva saopštili na konferenciji za medije da srpski trener neće predvoditi taj klub.

"Poštovani navijači i simpatizeri FK Sarajevo, ovim putem želimo da vas informišemo da na osnovu preliminarnog mišljenja sudskog veštaka Edina Kundalića možemo tvrditi da je objavljena sporna fotografija Ljupka Petrovića foto montaža", stoji u saopštenju na oficijalnoj Facebook stranici sarajevskog prvoligaša.

"Fotografija nema u pozadini fajla pozadinske podatke (metadata i EXIF) koji govore o načinu nastanka iste. Fotografija sadrži artefakte (greške u kompjuterskoj slici) koji upućuju na vjerovatnoću da se radi o digitalnoj montaži. Konačni nalaz biće dostavljen rukovodstvu FK Sarajevo do 15. aprila", izjavio je Edin Kundalić.

Fudbalski klub Sarajevo u saopštenju je istakao "da će ukoliko se nalazom i mišljenjem ovlašćenog sudskog vještaka potvrdi da se radi o digitalnoj montaži fotografije, podnijeti odgovarajuće prijave prema nadležnim organima, zahtjeve za naknadu štete, a svim medijima koji su bez provjere objavili predmetnu fotografiju i učestvovali u ovoj sramotnoj kampanji protiv kluba i Sarajeva kao grada, otkazati saradnju".

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC