• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji tim Lige šampiona, po pozicijama

Pogledajte kako bi izgledao tim sastavljen od igrača elitnog takmičenja koji po sajtu "Transfermarkt" najviše vrijede na svojim pozicijama.

Stigli smo do završnice Lige šampiona za ovu sezonu. Još da se odigraju polufinala i saznaćemo koja dva tima će se 24. maja u Lisabonu boriti za pehar.

U petak u podne održaće se žrijeb polufinalnih parova, a do tada vrijedni i temeljni statističari redovno izbacuju zanimljive podatke vezane za klubove koji se se našli među četiri najbolja (Real Madrid, Čelsi, Atletiko Madrid i Bajern Minhen).

Jedan od zanimljivih podataka na koje smo naišli je tim najskupljih igrača koji su ove sezone učestvovali u Ligi šampiona. Igrači su birani po pozicijama na kojima igraju tako da nema, primjera radi, Zlatana Ibrahimovića, jer je od njega skuplji Lionel Mesi (koji je izabran kao najistureniji igrač tima).

Od igrača čiji timovi nisu stigli do polufinala u sastavu su se našli Mesi, Buskets i Tijago Silva. Najviše je igrača iz Bajern Minhena (5), zatim iz Real Madrida (3), Barselone (2) i Pari Sen Žermena (1). Interesantno, nema nikoga iz Čelsija i Atletiko Madrida, koji se i dalje takmiče.

Tim je sastavljen po podacima renomiranog sajta za vrijednosti fudbalera "Transfermarkt":

Manuel Nojer (35 miliona evra, Bajern) - David Alaba (32 miliona, Bajern), Tijago Silva (40 miliona, PSŽ), Serhio Ramos (40 miliona, Real Madrid), Filip Lam (30 miliona, Bajern) - Serhio Buskets (45 miliona, Barselona), Bastijan Švajnštajger (40 miliona, Bajern) - Mario Gece (55 miliona, Bajern) - Kristijano Ronaldo (100 miliona, Real Madrid), Geret Bejl (80 miliona, Real Madrid) - Lionel Mesi (120 miliona, Barselona).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC