• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Martinez: Kolumbija ide do samog vrha

Da li je sadašnja generacija kolumbijskih fudbalera bolja od one koje je igrala na Mundijalu 1994. godine?

Kolumbijski fudbaler Džekson Martinez smatra da je sadašnja reprezentacija te zemlje talentovanija od one koja je igrala na Svjetskom prvenstvu 1994. godine.

"Mislim da imamo širi spektar igrača i talenta nego što smo imali na Svjetskom prvenstvu 1994. godine. Oni su tada bili pod prevelikim pritiskom i mi sada ne smijemo da se zanesemo onim što ljudi pričaju, ne smijemo da padnemo pod takav pritisak", rekao je Martinez za zvanični sajt FIFA.

Javnost u Kolumbiji imala je velika očekivanja od svoje reprezentacije na svjetskom šampionatu u SAD pre 20 godina, koja je tada u timu imala velike asove poput Karlosa Valderame, Faustina Asprilje i drugih.

Ipak, Kolumbija je tada ispala u grupi, što je teško palo građanima te zemlje, a strijelac autogola u susretu protiv SAD Andres Eskobar čak je ubijen ubrzo poslije povratka sa Mundijala.

Kolumbija će na Svjetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi C sa Grčkom, Obalom Slonovače i Japanom.

"Ova reprezentacija pravi istoriju. Imamo veliku mogućnost da odvedemo Kolumbiju do samog vrha. Ovo je nova generacija fudbalera, skoro svi igraju u Evropi i mislim da možemo mnogo da uradimo", kazao je najbolji strijelac portugalskog Porta.

Navijače Kolumbije ove godine potresla je vijest o povredi njihovog najboljeg fudbalera Radamela Falkaa, a prema Martinezovim riječima, napadač Monaka će dati sve od sebe da se nađe na prvenstvu.

"Falkaova povreda je bila pravi šok, ali on sve to proživljava veoma dobro, stvarno je jak i odlučan da se vrati u formu. Da budem iskren, njegov oporavak ide impresivno. Iz ove faze će izaći još jači", rekao je Martinez.

Kolumbija je posljednji put na svjetskim šampionatima učestvovala u Francuskoj 1998. godine.

(MONDO/Beta, Foto: AP Photo/Paulo Duarte)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC