• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flečerov motivacioni govor mlađima

Iskusni vezista Mančester junajteda pokušao je da podigne saigrače poslije eliminacije od Bajerna u polufinalu Lige šampiona.

Daren Flečer je sa Mančester junajtedom osvojio Ligu šampiona 2008. godine i još dva puta je igrao u finalu elitnog takmičenja, 2009. i 2011.

Tokom 12-godišnje karijere u klubu sa Old Traforda, 30-godišnji Škot je redovno bio učesnik takmičenja za najbolje klubove Evrope, ali iduće sezone će morati da pauzira.

Osim ako se ne dogodi čudo i Junajted u preostalih pet kola Premijer lige uspije da nadoknadi sedam bodova zaostatka za Arsenalom, šest za Evertonom i dva za Totenhemom, "crveni đavoli" će prvi put od 1995. godine ostati bez učešća u Ligi šampiona.

Svjestan je Flečer da je to težak udarac za slavni klub, pa je posle eliminacije od Bajerna u polufinalu (mnogo dostojnije nego što su neki očekivali), pokušao da motiviše saigrače za finiš sezone.

"Momci moraju da nastave da igraju dobro da bi ostali u trenerovim planovima i za narednu sezonu", rekao je Flečer imajući u vidu brojne najave da Junajtedovom timu na ljeto slijedi remont.

"Priča se da slijede velike promjene i ako je zaista tako, igrači moraju da iskoriste svaku šansu koja im se ukaže i da pokažu da im je stalo da nose dres Mančester junajteda".

Flečer se nije složio na konstataciju da igrači Junajteda do kraja sezone nemaju za šta da igraju.

"Mnogo ljudi to govori, ali nije tako. Imaju da igraju za ponos i svoje mjesto u timu naredne sezone".

Iskusni Škot vjeruje da to što njegova ekipa naredne sezone neće igrati u Ligi šampiona može da bude samo motiv više za igrače da dodatno "zapnu".

"Junajtedu je mjesto u eliti i ako smo u prošlosti imali uspjeha u tom takmičenju, vjerujem da će tako biti i u budućnost... Nema boljeg osjećaja nego igrati protiv najkvalitetnijih evropskih klubova. Igrači moraju da budu svjesni toga i da se bore za povratak na veliku scenu".

Vezista još aktuelnog šampiona Engleske upozorio je i da, ukoliko izbore plasman u Ligu Evrope, igrači moraju ozbiljno da shvate to takmičenje.

"Ne smijemo da podignemo nos u tom slučaju i ponašamo se kao da nas je baš briga. Treba da prihvatimo izazov i pokušamo da osvojimo takmičenje", istakao je Flečer.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/Jan Kruger)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC