• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: "Benfikovići" u polufinalu, blamaža Porta

Juventus po drugi put pobijedio Olimpik Lion, a Benfika AZ Alkmar. Sevilja "razbila" Porto za samo pola sata. Bazel prokockao 3:0 iz prvog meča!

Polufinalisti Lige Evrope su Benfika, Juventus, Sevilja i Valensija.

Ko će se sa kim sastati u borbi za finale saznaćemo u petak, poslije žrijeba za polufinalne parove Lige šampiona koji je u podne.

Najviše uzbuđenja u četvrtak uveče viđeno je na "Mestalji", gdje je Valensija uspjela da nadoknadi 0:3 protiv Bazela, a onda u produžetku sa dva gola izbaci Švajcarce. "Slijepim miševima" posao u dodatnih 30 minuta olakšali su Čileanac Marselo Dijaz i Argentinac Gaston Sauro koji su dobili crvene kartone. Prvi direktno, poslije udaranja protivničkog igrača bez lopte, a drugi nakon dva žuta za manje od dva minuta!

BENFIKA – AZ Alkmar 2:0 (1:0), prvi meč 1:0

/Rodrigo 39, 71/

Od srpskih fudbalera koji nastupaju za klub iz Lisabona utakmicu su počeli Miralem Sulejmani i Ljubomir Fejsa, dok je Lazar Marković ušao u igru u 71. minutu umjesto Sulejmanija. Nešto ranije zamijenjen je i Fejsa, dok Filip Đuričić nije izlazio na teren.

Na suprotnoj strani Nemanja Gudelj je odigrao cijeli meč za AZ Alkmar, ali nije uspio da pomogne Holanđanima da izbjegnu i drugi poraz od Portugalaca.

Poslije 0:1 na domaćem terenu, izgubili su 0:2 u gostima, a čovjek odluke bio je dvostruki strelac Rodrigo.

Benfika je od početka meča dominirala i potpuno zasluženo ide dalje u takmičenju u kojem je prošle sezone poražena u finalu od Čelsija (golom Branislava Ivanovića u sudijskoj nadoknadi).

JUVENTUS – Olimpik Lion 2:1 (1:1), prvi meč 1:0
/Pirlo 4, Markizio 68 – Brian 18/

Torinezi su pred svojim navijačima po drugi put bili bolji od Olimpika iz Liona, a pobjedu je najavio Andrea Pirlo sjajnim golom iz slobodnog udarca već u 4. minutu. Bio je to njegov šesti pogodak ove sezone, a svih šest postigao je iz "slobodnjaka"! Četiri u Seriji A i dva u Ligi Evrope.

Francuzi su, ipak, uspjeli da izjednače u 18. minutu, kada je Džimi Biran iskoristio uspavanost Juventusove odbrane i poslije uigrane akcije iz kornera, udarcem glavom donio izjednačenje.

Novu prednost crno-bijelima, ispostavilo se i konačan rezultat, donio je Klaudio Markizio, tačnije Samuel Umtiti kojeg je u 68. minutu pogodila lopta poslije šuta Markizija i promenila pravac.

Juventus je ostao najveći favorit za osvajanje Lige Evrope, a ovom utakmicom nastavio je seriju bez poraza u mečevima sa francuskim timovima - osam pobjeda i dva remija.

SEVILJA – Porto 4:1 (3:0), prvi meč 0:1
/Rakitić pen 5, Vitolo 26, Baka 29, Gameiro 79 - Kvarežma 90+2/

Nevjerovatno kako lako je Porto prokockao pobedu iz prvog meča, kada je slavio 1:0. Za samo pola sata igre plavo-bijeli su primili tri gola!

Prvo je pogodio Ivan Rakitić iz penala u 5. minutu, poslije faula Danila koji je zakasnio sa startom i oborio Baku. Rakitić je potom asistirao Vitolu za 2:0 u 26, a samo tri minuta kasnije Baka je lijepo primio loptu u sredini gostujućeg šesnaesterca i šutirao između čak trojice igrača Porta. "Markiran" je bio golman Fabijano, tako da nije mogao bolje da reaguje. Pitanje pobjednika bilo je riješeno.

Do kraja je Gameiro povisio na 4:0, a onda Rikardo Kvarežma u nadoknadi fantastičnim udarcem ublažio poraz.

VALENSIJA – Bazel poslije produžetaka 5:0 (3:0, 2:0), prvi meč 0:3
/Pako 38, 70, 113, Vargas 42, Bernard 118/

Kakvo veče za navijače Valensije! Njihovi ljubimci uspjeli su da nadoknade 0:3 protiv Bazela i poslije produžetaka plasiraju se u polufinale ubjedljivom pobjedom 5:0.

Posao su im značajno olakšali Južnoamerikanci iz redova švajcarskog kluba, Čileanac Marselo Dijaz i Argentinac Gaston Sauro koji su isključeni u drugom produžetku, ali "slijepi miševi" mogli su i mnogo ranije da dođu do potrebnog četvrtog gola. Ipak, sjajno je branio Jan Zomer, bez obzira što ga je Pako Alsaser tri puta matirao, a Vargas i Bernard po jednom.

Posebno se istakao prvi gol Valensije, kada je Alsaser sjajno primio loptu na grudi poslije dodavanja Pereire i udarcem iz prve savladao Zomera, koji se i okliznuo prilikom istrčavanja.

(MONDO,  Foto: Beta/AP/Armando Franca )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC