• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Niko da ne pomisli da je titula izgubljena"

Crno-bijeli u 23. kolu Superlige gostuje Javoru i uprkos tome što taj klub važi za neugodnog domaćina očekuje tri boda i nastavak trke za titulu.

Trener šampiona se ne opterećuje sudijama, već samo igrom svog tima.

Fudbalere Partizana u subotu u Ivanjici očekuje jedno od težih gostovanja ovog proljeća. Crno-bijeli odlaze u goste Javoru na vruć teren, ali sa koga se nikada nisu vratili poraženi. U Humskoj ne gledaju mnogo na tradiciju, već očekuju da će se sopstvenim kvalitetom vratiti na pobjednički kolosijek poslije remija sa Vojvodinom prošle subote.

Izgubljena dva boda iz nepostojećeg penala u posljednjim trenucima utakmice sa Novosađanima, prema riječima Marka Nikolića, nisu uzdrmali ekipu na psihološkom planu.

"Nisam dozvolio nijednog trenutka da se u ekipi stvori takva atmosfera. Utakmica protiv Vojvodine je davno iza nas i trenutno nas samo zanima Javor", počeo je trener Partizana.

Poslije duela sa "lalama" u medijima je počela da se stvara slika da je prvenstvo već odlučeno i da Partizan posustaje u trci za titulom.

"Imamo još osam utakmica do kraja. U zaostataku smo tri boda a predstoji nam i međusobni duel sa Crvenom zvezdom, i zato apsolutno ne dam da bilo ko u klubu pomisli da je išta gotovo. A na medije ne mogu da utičem".

U Partizanu su protekle nedjelje grmili na sudije i sudijsku organizaciju zbog grešaka koje su uticale da crno-bijeli ovog proljeća gledaju u leđa vječitom rivalu. Ipak, ne opterećuju se "ljudima u crnom" pred meč sa Javorom.

"Ne razmišljam i ne bojim se sudija. U Srbiji ima dobrih arbitara, a tome u prilog ide i to što će jedan suditi u završnici Lige šampiona i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Često su pod velikim pritiskom i neko to lakše, a neko teže podnosi. Ista konstatacija važi i za igrače i trenere".

Nikolić se ne slaže da Partizan bolje igra u gostima nego na svom terenu i naglašava da je za "parni valjak" uvijek ljepše i prijatnije kada igra pred svojom publikom na stadionu u Humskoj. Mladi trener se nada da će "Grobari" iz Beograda, ali i zapadne Srbije napuniti stadion u Ivanjici i pružiti neophodnu podršku njegovim igračima.

Kada je riječ o disciplini u timu Partizana, koja je bila problem na nekim prethodnim utakmicama, Nikolić je dao zanimljiv odgovor.

"Kada pokušamo da maksimalno ispoštujemo fer-plej onda nam nedostaje energija. Više sam za varijantu da dobijemo tri-četiri žuta kartona i da pobijedimo".

O narednom rivalu šef stručnog štaba srpskog šampiona imao je riječi hvale.

"Gostujemo Javoru na vrlo neprijatnom terenu. Dočekuje nas dobro organizovan klub sa porodničnom atmosferom na stadionu. Igrači Javora uvijek su motivisani pred svojim navijačima. Riječ je o iskusnom timu sa Đorđevićem i Milovićem u odbrani, Vidićem, Iveljom i Docićem na sredini terena, kao i Veselinovićem i Račićem, koji doduše zbog kartona neće igrati, u napadu. Sve ovo garantuje neizvjesnu utakmicu i, prije svega, dobar fudbal. Vidjećemo kakav će teren da bude zbog ovog promjenljivog vremena", rekao je Nikolić.

Partizan u Ivanjici neće moći da računa na Vladimira Volkova i Branislava Trajkovića, koji su suspendovani zbog žutih, odnosno crvenog kartona.

Meč u Ivanjici igra se u subotu od 16 časova.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC