• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA: Kurtoa može da igra protiv Čelsija!

Iako u ugovoru stoji da mladi golman na pozajmici u Atletiku ne smije da igra protiv "plavaca", UEFA saopštila da je to kršenje pravila.

Atletiko je jedino želio da izbjegne Čelsi na žrebu polufinala Lige šampiona, budući da prema ugovoru dva kluba golman Tibo Kurtoa ne sme da igra protiv "plavaca" iz kojeg je doveden u Madrid na pozajmicu.

A žrijebom je određeno baš da se španski i engleski klub sretnu u borbi za finale. Atletiko ipak nije dugo očajavao zbog toga jer je Evropska fudbalska unija presudila da će Kurtoa igrati na tom duelu.

UEFA je u saopštenju navela da želi da očuva integritet takmičenja.

"U pravilima piše da je zabranjeno da neki klub na bilo koji način utiče na to koje bi igrače protivnička ekipa mogla izvesti na teren. Bilo koja takva odredba u privatnom ugovoru između klubova za UEFA je nevažeća i neprimjenjiva", navodi se u saopštenju.

"Svaki pokušaj da se sprovede takva odredba je kršenje Disciplinskog pravilnika UEFA i biće sankcionisan", jasna je svojoj poruci bila UEFA.

Kurtoa je već treću sezonu na pozajmici u Atletiku iz Čelsija, a prilikom potpisivanja ugovora o transferu dogovoreno je da on neće moći da igra protiv matičnog kluba ako madridski klub ne plati određenu sumu novca.

Navodno radi se o tri miliona evra po meču, odnosno u ovom slučaju o šest miliona evra, što je predsjednik Atletika Enrike Serezo jasno potvrdio da klub nema taj novac da plati za nastup svog čuvara mreže.

Atletiko je odahnuo poslije saopštenja UEFA, pa će jedan od najboljih igrača ekipe sa Visente Kalderona nastupati i u prvom meču protiv Čelsija u Madridu 22. aprila i sedam dana kasnije u Londonu.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC