• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Desetkovani na Rad

Bez Mijata Gaćinovića, Darka Puškarića, možda i bez Marka Poletanovića, Vojvodina dočekuje Rad u 23. kolu Jelen Superlige Srbije.

Novosadska Vojvodina je u usponu forme, a posljednji rezultati, uključujući remi sa Patizanom u Humskoj, dobra igra i plasman u finale Kupa Srbije, obavezuju na nastavak tih uspeha.

Utakmicom protiv Rada u nedelju na stadionu "Karađorđe" (18h), Vojvodina otvara ciklus mečeva sa ekipama koje se bore za opstanak. Posle "građevinara", Vojvodina će igrati redom sa Slobodom, Javorom, OFK Beogradom i kragujevačkim Radničkim.

"Ovo je pet najtežih utakmica u prvenstvu, jer ćemo igrati protiv ekipa koje se bore za opstanak. Već smo imali sastanak sa igračima na tu temu i skrenuli im pažnju, jer se zna kako su motivisane ekipe koje se bore za opstanak. Ako mi ne budemo dovoljno motivisani da odgovorimo agresivno, imaćemo velikih problema", upozorava trener Vojvodine Branko "Sosa" Babić.

Vojvodina ima 34 bodova i zaostaje za trećeplasiranim Čukaričkim četiri boda. Dakle, i dalje je u igri za plasman u Evropu i svaki dobar rezultat "lalama" će značiti u toj bici.

Rad dolazi na "Karađorđe" poslije pobjede nad direktnim konkurentom za opstanak, ekipom OFK Beograda, a Babić goste iz Beograda opisuje kao "interesantnu ekipu".

"Motivaciju za opstanak Rad je demonstrirao na prošloj utakmici sa OFK Beogradom. Na njihovu želju i agresivnost moramo da odgovorimo dodatnim angažmanom, moramo da nađemo snage da prevaziđemo sve naše trenutne probleme. Sigurno će se pojaviti i zamor kao i u prošloj utakmici u Subotici. Naša je dužnost i obaveza da ponovimo dobru igru", kaže trener Novosađana.

Vojvodina ulazi u meč sa Radom sa kadrovskim problemima. Mijat Gaćinović, koji je odigrao izvanredno protiv Partizana, biće van stroja dvije sedmice i već je propustio revanš meč polufinala Kupa Srbije protiv Spartaka u Subotici, a neće ga biti ni protiv Rada.

Darko Puškarić osjeća problem sa zadnjom ložom i trener Vojvodine kaže da vjerovatno neće rizikovati kako mu se povreda ne bi pogoršala. Takođe, i Marko Poletanović se žali na povredu, ali Babić vjeruje da će on biti spreman da igra.

Bek Marko Živković zbog parnih žutih kartona neće moći da bude u kombinaciji za tim, a najbliži da zauzme njegovo mjesto je Stefan Nikolić.

"Vrlo sam zadovoljan što smo u Subotici dobili još jednog igrača u ozbiljnoj konkurenciji za tim, a to je Mića Ivanić koji iako nije bočni igrač, vrlo dobro obavlja sve postavljene zadatke. Na gol se vraća Milan Jovanić kao i Bojan Nastić na mjesto pored lijeve aut linije", kaže Babić.

Trener Rada Stevan Mojsilović kaže da je njegovom timu pobjeda imperativ u svakoj utakmici do kraja.

"Idemo ekipi koja se plasirala u finale Kupa Srbije, koja se ravnopravno nosila sa Partizanom, ekipi koja je najperspektivnija vođena sjajnim trenerom", kaže on.

I Rad je nekompletan, jer zbog povreda i žutih kartona čak petorica neće biti u sastavu, među kojima je i kapiten Branislav Milošević, srelac odlučujućeg gola protiv OFK Beograda.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC