• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Borcu treba gol i pobjeda

Fudbaleri Borca žele prekinuti seriju bez pobjede i postignutog gola u duelu sa davljenikom Rudarom. Zrinjski gostuje “prvoligašu RS” – Leotaru.

Ovog vikenda biće odigrano 26. kolo Premijer lige BiH u kojem će biti odigran “krajiški derbi” između Borca i Rudar Prijedora.

Biće to duel Banjalučana koji su ostali bez ambicija za Evropu zbog loših finansijskih uslova i Rudar Prijedora koji se bori za opstanak i koji će u subotu od 19.30 na Gradskom stadionu u Banjaluci igrati pod mnogo većim pritiskom.

Ipak u taboru Borca pred ovaj meč ističu da jednostavno moraju da pobijede id a ništa osim trijumfa ne dolazi u obzir jer moraju da prekinu crnu seriju od pet utakmica bez pobjede.

“Za sutrašnju utakmicu neće biti spremni Runić i Stefan Dujaković. Nama je savršeno jasno da moramo sutra da pobijedimo i osvojima ta tri boda, da stremimo ka osvajanju tih bodova s obzirom da zadnjih pet utakmica nismo pobijedili, nažalost nismo ni postigli gol. Prema tome sutra je imperativ pobjeda i jedino to dolazi u obzir”, istakao je trener Borca Vinko Marinović.

Zbog povreda i kartona Marinović je često u nezavidnoj situaciji kada je sastavljanje ekipe za meč u pitanju, ali ističe da on tu ne može ništa.

“Mi na povrede ne možemo uticati, oni su oporavljaju onoliko koliko doktori daju svoj maksimum. Moramo da slušamo doktore, kad oni daju zeleno svjetlo ti igrači će mogu.
Tako je kako je, moramo privesti prvenstvo kraju a onda ćemo vidjeti kako dalje.
Miloš Marković već dva-tri dana trenira sa ekipom”.

Veznjak crveno-plavog tima Mladen Žižović takođe ističe da igrače interesuje samo pobjeda, posebno zbog lošijih partija u posljednje vrijeme.

“Sutra je krajiški derbi, svi smo spremni za njega. Malo smo devalvirali našu vrijednost u posljednje vrijeme, nadam se da ćemo sutra opravdati očekivanja stručnog štaba i navijača i konačno upisati tri boda. Bez obzira na sve priče da nama to nešto ne treba ja sam ubijeđen da ćemo ući sportski, maksimalno motivisani i odigrati onako kako smo igrali većinu jesenjeg dijela prvenstva”, poručio je Žižović.

Upravo je Žižović bio strijelac pogotka za Borac na utakmici protiv Leotara 30. oktobra prošle godine i to je bio posljednji gol koji je Borac postigao na svom terenu. Od posljednjeg radovanja pogotku na Gradskom stadionu prošlo je tačno 486 minuta...

“To su statistike, puno se provlači korz medije taj gol na Gradskom stadionu, mislim da su ovi igrači i stručni štab na čelu sa Vinkom Marinovićem zaslužili u nekim situacijama da se malo bolje piše i bolje reprezentuje sam klub i sam grad. Te negativne konotacije koje posljednje vrijeme dolaze sa svih strana možda su donekle io opravdane ali sigurno da ova ekipa vrijedi, možda smo poremećeni u nekim situacijama, ali sutra ćemo sve to staviti po strain i upisati tri boda. Bez obzira ko buude strijelac, ne opterećujem se ko će dati gol, neka bude 1:0, neka Avduka da gol i biće potpuno zadovoljavajuće”, rekao je Žižović.

Lider na tabeli Zrinjski poslije pobjede nad Širokim Brijegom kojom je zauzeo lidersku poziciju u ovom kolu gostuje Leotaru, koji je već ispao iz Premijer lige.

Uprkos činjenici da su Trebinjci na samom dnu i da je njihova borba za opstanak završena trener Zrinjskog Branko Karačić pozvao je na oprez pred subotnju utakmicu.

"Svjesni smo opasnosti koju nam donosi utakmica protiv ekipe koja je već ispala iz Premier lige. Igrači koji su sada u Leotaru imaju priliku prikazati dobru igru i napraviti veliko iznenađenje. Na nama je da ozbiljno pristupimo utakmici u kojoj možemo nastradati i sve ono što su igrači napravili dobro do sad možemo u jednoj utakmici baciti u vodu.

Bez obzira na probleme sa igračkim kadrom vjerujem da ćemo kvalitetno pristupiti utakmici i da nećemo dopustiti iznenađenje,“ rekao je trener Karačić.

On je odbacio mogućnost da na “laganom” gostovanju na Policama izvede kombinovani tim.

"Nećemo koristiti igrače iz juniorskog pogona, jer im ne želimo ugroziti priliku da budu prvaci. Pokušat ćemo uz što manje problema riješiti sutrašnju utakmicu u svoju korist, da bi u što boljoj atmosferi dočekali nadolazeće mečeve. Ovom prilikom bih čestitao Ultrasima 20 godina postojanja i još jednom im se zahvalio na podršci koju su nam pružali cijelim tokom sezone. Posebno hvala za podršku na utakmici protiv Širokog Brijega, gdje smo bili u minusu od dva pogotka, a oni nas usmjerili prema velikom zadovoljstvu“.

Karačić zbog tri žuta kartona neće moći da računa na Pere Stojkića, Velibora Đurića i Milana Muminovića, dok je Toni Pezo pobvrijeđen, baš kao i Deni Simeunović.

Ovo kolo otvoriće Sarajevo i Zvijezda i to već danas od 19 časova. Sarajevo dočekuje ekipu iz Gradačca uzdrmano prvo otkazom treneru Robertu Jarniju, a potom i Ljupku Petroviću, koji je imenovan za njegovog nasljednik ali je poslije samo par časova provedenih na klupi smijenjen i to zbog fotomontaže koja ga prikazuje sa puškom u ruci pokraj Željka Ražnatovića Arkana.

Ukoliko osvoji sva tri boda bordo ekipa će prići liderima, bar do sutra na samo bod zaostatka.

Derbi kola igra se na Otoci gdje Olimpic dočekuje Željezničar, a Široki Brijeg će dočekati Slaviju bez Krešimira Kordića koji je odstranjen iz ekipe zbog nediscipline, odlukom trenera Slavena Muse.

Premijer liga BiH, 26. kolo:

Petak

SARAJEVO - ZVIJEZDA 19.00

Subota
VELEŽ - TRAVNIK 16.30
OLIMPIK - ŽELJEZNIČAR 16.30
ČELIK - RADNIK 16.30
LEOTAR - ZRINJSKI 16.30
ŠIROKI BRIJEG - SLAVIJA 16.30
BORAC - RUDAR PRIJEDOR 19.30

Nedjelja

MLADOST (VO) - VITEZ 16,30

(MONDO, Foto: MONDO/G. Arbutina)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC