• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prandeli računa na (barem) 42 igrača!?

Ako je suditi po posljednjoj odluci selektora Italije, on je dva mjeseca prije početka Mundijala daleko od odluke o konačnom sastavu.

Ćezare Prandeli pozvao je 42 igrača da dođu na testove fizičke spreme, koji će u ponedjeljak i utorak biti obavljeni u glavnoj trening bazi "azura" u Koverćanu.

Pošto će testiranje biti sprovedeno van termina koje je UEFA odredila za akcije nacionalnih timova, Prandeli je izostavio italijanske fudbalere koji igraju u inostranstvu, inače bi cifra bila još veća.

Pretpostavka je da selektor Italije pred Svjetsko prvenstvo u Brazilu nema tako mnogo nedoumica, već da je mnoge igrače pozvao kako bi provjerio njihovu spremnost i stavio im do znanja da njihove partije nisu prošle nezapaženo, ili da se o njima vodi računa.

To se odnosi i na povrijeđene igrače, koji su duže vrijeme van terena, poput El Šaravija i Rosija.

Mediji na Apeninima pišu da igrači koji nisu na ovom spisku mogu da se pomire sa neodlaskom na Mundijal, a to se prvenstveno odnosi na veterane Frančeska Totija i Luku Tonija.

Igrači će biti podvrgnuti testovima u dvije grupe, a strateg "azura" sve to radi da bi na konačnom spisku za Brazil imao maksimalno spremne igrače (njih 23), koji će moći da odgovore zahtjevnim klimatskim uslovima, od kojih posebno strahuje na meču protiv Engleske, u Manausu 14. juna.

PRVA GRUPA: Bardi (Livorno), Mirante, Paleta, Parolo, Kasano (Parma), Perin, Bertolaći, Đilardino (Đenova), Astori (Kaljari), Darmian, Ćerći, Imobile (Torino), De Silvestri, Gabijadini (Sampdorija), Paskval, Akvilani, Rosi (Fiorentina), Ranokija (Inter), Baseli, Bonaventura (Atalanta), Bernardeski (Krotone), Kandreva (Lacio), De Rosi, Florenci (Roma), Romulo (Verona), Berardi, Zaza (Sasuolo), Insinje (Napoli).

DRUGA GRUPA: Bufon, Barcalji, Bonući, Kjelini, Markizio, Pirlo, Osvaldo (Juventus), Skufet (Udineze), Abate, De Šiljo, Montolivo, Poli, Baloteli, El Šaravi (Milan).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Claudio Villa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC