• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćićarito u Atletiko Madridu?

"Jorgandžije" vide skrajnutog centarfora Junajteda kao savršenu zamjenu za Dijega Kostu, koji bi lako mogao da tokom ljeta napusti "Kalderon".

Atletiko Madrid već tradicionalno bez greške bira svoje napadače, razigrava ih u crveno-bijelom dresu i potom prodaje za veliki novac.

Nije potrebno otići predaleko u istoriju, ali je dovoljno reći da je Fernando Tores prodat 2007. godine Liverpulu za 24 miliona evra, Kun Aguero Sitiju 2011. za 46 miliona, Radamel Falkao Monaku 2013. za 60 miliona evra...

Posljednja meta "jorgandžija" je Havijer Ernandez "Ćićarito", nezadovoljni centarfor Mančester junajteda. Prema pisanju "El Mundo Deportiva", Atletiko je najbliži dovođenju Meksikanca, među svim zainteresovanim klubovima.

"Atletiko Madrid poslaće i zvaničnu ponudu za Ernandeza ako Dijego Kosta napusti klub ovog ljeta", piše taj list.

Kao i svoji prethodnici, prvi napadač crveno-bijelih Dijego Kosta ove sezone igra najbolje u karijeri. Pored toga što je zaslužio (i prihvatio) i poziv u špansku reprezentaciju, postigao je 33 pogotka na 44 zvanične utakmice.

Rukovodstvo ovogodišnjeg učesnika polufinala Lige šampiona vidi Ćićarita kao odličnu zamjenu naturalizovanom Špancu, s obzirom na to da Dejvid Mojes ove sezone praktično ne računa na svog rezervnog špica.

Meksikanac je u takmičarskoj 2013/14 počeo samo 11 utakmica, pa ne bi trebalo da iznenadi ako i on pođe stazom Diega Forlana, koji je takođe poslije ne previše uspješnog boravka na Old Trafordu oživio karijeru i na "Kalderonu". Doduše, on je u međuvremenu nastupao i za Viljareal.

Ćićarito je igrač Junajteda od 2010. godine. Iako je dugo čekao svoju priliku, nikada se nije izborio za status redovnog startera. Na 148 utakmica u dresu "đavola" postigao je 59 pogodaka, uz 20 asistencija.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC