• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodžers: Enfild će grmjeti! Pelegrini: Polako

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers osjeća nostalgiju pred izuzetno važan duel svog tima i Mančester sitija. Manuel Pelegrini "spušta loptu".

Između 1972. i 1990. godine, Liverpul je 11 puta bio šampion Engleske. Da je nakon osvajanja posljednje neko rekao njegovim navijačima da će sljedeću čekati decenijama - vjerovatno bi se samo nadmeno nasmijali.

Međutim, od tada, pa do ove sezone smijali su se navijači drugih klubova. Naravno, Liverpul je bio šampion Evrope 2005, 2001. je osvojio Kup Uefa, a 2005. i kontinentalni Superkup, ali je Enfild iz godine u godinu čekao trofej Premijer lige.

Da li je konačno došlo vrijeme da titula ponovo stigne na kultni stadion? Odgovor na to pitanje mogao bi da bude nagoviješten u nedjelju, kada će u Liverpul stići Mančester siti, još jedan od tri učesnika šampionske trke.

"Ponovo ćemo usmjeriti snagu navijača ka protivniku. Osjećam pravu nostalgiju. Osjećam stari Liverpul. Taj osjećaj će nas podstaći, neće nas sputati", poručio je menadžer Brendan Rodžers.

Stiven Džerard i saigrači sami odlučuju o svojoj sudbini i sudbini borbe za titulu. Trenutno su prvi na tabeli, sa dva boda više od Čelsija i četiri od trećeplasiranog Sitija, koji ima i dvije utakmice manje.

Liverpul je ove sezone na svom stadionu igrao dobro protiv timova koji su konkurisali za vrh ili su još u toj borbi. Pred Kopom su padali i Arsenal (5:1) i Everton (4:0) i Mančester junajted (1:0)...

Međutim, najveći izazovi tek dolaze, jer poslije Sitija na Enfild stiže i Čelsi (27. aprila).

"Ako nastavimo da igramo dobro i ako budemo imali malo sreće, nadam se da ćemo moći da ostvarimo san navijača. Daćemo apsolutno sve", optimistično je poručio Rodžers, koji neće imati problem da sastavi ekipu za nedjelju, uz definitivni izostanak povrijeđenog Hosea Enrikea.

Sa druge strane, za "građane" će zaigrati oporavljeni Serhio Aguero. Tim sa najboljom gol razlikom u Premijer ligi (84:29) dolazi na Enfild sa jasnom izraženom željom da pobijedi i zakorači ka još jednoj tituli.



"Naravno da će tim koji pobijedi steći bolju priliku da osvoji titulu, ali griješite ako mislite da bi u nedjelju moglo da se završi prvenstvo. Biće još prilika da nastavimo borbu. Mislim da će ove sezone šampion biti odlučen u posljednjem kolu, sa golom razlike"
, smatra menadžer Sitija, Manuel Pelegrini.

I šef struke tima iz Mančestera neće imati velikih problema sa povredama igrača, jer će i Jaja Ture dočekati utakmicu potpuno spreman. Jedino je definitivno najavljen izostanak povrijeđenog Matije Nastasića (koljeno).

Siti nije izgubio nijedan od posljednjih pet mečeva protiv Liverpula (2-3-0). Sa druge strane, "građani" su na Enfildu samo jednom pobijedili u posljednjih 16 gostovanja (1-5-10) i to 2003. godine.

"Građane" će hrabriti i podatak da nisu izgubili u posljednjih deset ligaških gostovanja (7-3-0).

Utakmica će početi u nedjelju u 14.37 časova.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC