• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA dala Zvezdi dve nedelje "fore"

Crvena zvezda dobila rok da u narednih 10 do 14 dana predstavi plan za rješenje finansijskog problema.

Vezala je Crvena zvezda nekoliko nedelja na prvom mjestu Jelen Superlige i, barem prividno, skrenula pažnju sa brojnih problema u kojima se klub nalazi.

Oni, međutim, nisu mogli da nestanu, a samo nekoliko sati uoči derbija sa trećeplasiranim Čukaričkim (subota, 19 časova) ponovo su isplivali na površinu.

Finansijsko kontrolno telo Evropske fudbalske federacije (CFCB) tokom istrage je zaključilo da su crveno-bijeli prekršili pravilnik o licenciranju igrača, kao i o finansijskom fer-pleju zbog dugova prema drugim klubovima i zaposlenima na dan 30. septembra 2013.

U saopštenju objavljenom na sajtu UEFA navodi se da će konačna odluka biti donijeta u narednih mjesec dana, a ona bi u najgorem slučaju mogla da bude suspenzija iz međunarodnih takmičenja na određeni vremenski period.

MONDU je na "Marakani" potvrđeno da je su predstavnici CFCB dolazili u klub, posljednji put u februaru, ali će se Zvezda o ovoj temi zvanično oglasiti tek kada prođe današnji duel sa Čukaričkim. Vjerovatno tek u ponedeljak poslije sjednice Upravnog odbora.

Saznali smo, međutim, da je Crvena zvezda dobila rok od 10 do 14 dana da "disciplincima" UEFA predstavi svoj plan za rješavanje ovog problema. Ako on zadovolji kriterijume, crveno-bijeli će dobiti novu šansu da do 31. maja isplate dugove (kada je konačan rok za licenciranje klubova za evropska takmičenja), a ako ne zadovolji, onda je kazna neizbježna.

S obzirom da su srpski klubi do sada kažnjavani "samo" novčano, rečeno nam je da bi ovaj put Zvezda mogla da bude suspendovana na godinu dana iz međunarodnih takmičenja, uz još jednu godinu uslovno.

Imajući u vidu besparicu u klubu iz Ljutice Bogdana, ogromno je pitanje kako će rukovodstvo Crvene zvezde uspeti da u kratkom vremenskom periodu obezbijedi potrebna finansijska sredstva kojima bi se izbjegla bruka u vidu suspenzije.

(MONDO, Foto: Printscreen, uefa.org)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC