• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović "ofsajd", gol, povreda - pobjeda!

Crno-bijeli golom Danka Lazovića pobijedili Javor u Ivanjici u 23. kolu Superlige i izjednačili se sa Crvenom zvezdom na vrhu tabele.

Partizan je nastavio tradiciju nepobjedivosti u susretima sa Javorom i Ivanjičanima se, pobjedom od 1:0 (1:0), revanširao za remi iz jesenjeg dijela sezone, kada je prvom duelu dve ekipa na stadionu u Humskoj rezultat bio 0:0.

Gol odluke postigao je Danko Lazović, iskusni napadač koji je obilježio meč 23. kola Superlige u Zapadnoj Srbiji.

Povratnik u Partizan prvo je u 41. minutu postigao gol, ali je on poništen zbog navodnog ofsajda. Međutim, Lazović nije bio u nedozvoljenoj poziciji koju je signalizirao prvi pomoćnik Dejan Potočanin, jer se za koji centimetar nalazio ispred zadnje linije tima Javora.

Nekadašnji reprezentativac Srbije iskupio se u sudijskoj nadoknadi. Poslije lošeg ispucavanja Milovana Milovića, lopta je došla do Saše Ilića, kapiten Beograđana je vidio slobodnog napadača na ivici "peterca", uslijedio je centaršut i realizacija glavom Lazovića.

Iskusni napadač obradovao je navijače Partizana u finišu prvog poluvremena, ali ih je zabrinuo na početku drugog dijela. Poslije sudara sa saigračem Petrom Škuletićem uhvatio se za koljeno i Marko Nikolić je bio prinuđen da ga zamijeni. Prve informacije iz Ivanjice govore da nije riječ o težoj povredi.

Nije to bila jedina prinudna iznema šefa stručnog štaba crno-bijelih. U 83. minutu van terena je morao i Milan Lukač. Golman Partizana, koji je zbog povrede koljena bio van stroja cijeli prvi dio sezone, požalio se na bol u ramenu, pa je posljednjih desetak minuta gol srpskog šampiona čuvao Živko Živković.

Partizan je zasluženo osvojio tri boda na "vrućem" terenu i protiv ekipe koja ga nikada nije pobijedila, ali je i te kako znala da zagorča život crno-bijelima (odigrali su 18 utakmica, 13 pobjeda Partizana i pet remija). Od prvog minuta gosti su nametnuli svoj tempo i konstantno prijetili, dok se Javor opredijelio za nešto povučeniju igru.

Saša Ilić, Petar Škuleti. Andrija Živković i Danko Lazović, sve do kraja prvog dijela nisu uspjeli da pronađu rješenje za defanzivu i golmana Javora.

Gol pred sam odlazak na odmor smirio je crno-bijele, koji su opet propustili nekoliko prilika, prije svega Predrag Luka, da ranije obezbijede pobjedu. Javor nije znao da kazni to, ali je ozbiljno priprijetio u 79. minutu, kada je Lukač paradom spriječio izjednačenje.

Marko Nikolić za duel sa Ivanjičanima nije mogao da računa na dvojicu standardnih prvotimaca - Vladimira Volkova, koji meč propustio zbog parnih žutih kartona, i na suspendovanog Branislava Trajkovića, zbog isključenja protiv Novosađana u prošlom kolu.

Njihova mjesta u odbrani popunili su Nemanja Petrović i Vojislav Stanković.

Mladi stručnjak takođe se odlučio da u 11 uvrsti kapitena Sašu Ilića, a da Filipa Malbašića premjesti na klupu.

Partizan u narednom kolu dočekuje Jagodinu, zatim slijedi put u Kruševac na megdan Napretku, pa meč sezone protiv Crvene zvezde u Humskoj. Javor je u vrlo teškoj situaciji i do kraja će strijepiti za opstanak u Superligi, a u opasnoj zoni možda završe kada se kompletira 23. kolo.


JAVOR: Mišić - Đorđević, Miletić, Milović, Valiđo, Ivelja, Vidić, Docić (od 67' Josović), Milošković, Veselinović, Čečarić (od 56' Dražić).

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Obradović, Stanković, Petrović - Drinčić, Brašanac, A. Živković (od 74' Ninković), Ilić - Lazović (od 54' Luka), Škuletić

TOK UTAKMICE:
Kraj!

83. - Prvi golman Partizana požalio se na povredu ramena, pa je umjesto njega među stative stao Živko Živković.

82. - Lukač traži izmjenu...

79. - Lukač spasao Partizan! Velika prilika za Javor, tačnije odličan šut Miloškovića. Golman crno-bijelih morao je dobro da se ispruži i da paradom spriječi izjednačenje.

68. - Imao je Javor nekoliko obećavajućih napada... Na drugoj strani terena, Saša Ilić je šutirao sa 17-18 metara po zemlji.

61. - Velika šansa za Luku da možda i riješi pitanje pobjednika u Ivanjici. Igrač koji je zamijenio Lazovića bio je "oči u oči" sa Mišićem, ali je čuvar mreže domaćeg gola bio uspješniji.

51. - Čini se da je Darko Lazović doživeo ozbiljnu povredu koljena, pošto je nezgodno pao poslije gužve u kaznenom Javora na centaršut iz kornera. Na njega je naletio Petar Škuletić, a napadač crno-bijelih se nezgodno dočekao na lijevu nogu.

Umjesto njega ušao je Predrag Luka.

45. - GOOOOOOOL, Lazović 1:0!

42. - Poništen gol Partizana, krivac Danko Lazović ili sudija (prvi pomoćnik) Dejan Potočanion. Saša Ilić je odlično odigrao i izbacio Škuletića ispred Mišića, udarac napadača Partizana usporio je golman Javora. Lazović je "potvrdio" loptu koja je ulazila u mrežu, ali je pomoćni arbitar smatrao da je fudbaler "valjka" bio u ofsajdu. Krajnje sumnjiva situacija.

35. - Novi naleti crno-bijelih. U jednom napadu izblokiran je Živković i dva puta Ilić. Ali, i Javor je sve više na polovini Partizana.

34. - Škuletić je pogodio spoljni dio mreže...

25. - Petrović je centrirao, odbrana Javora vrlo loše reagovala i dozvolila da loptu prihvati Živković na desnoj strani kaznenog prostora. Mladi fudbaler prebacio je loptu na lijevu nogu, šutirao, ali se ispred mreže postavio Valiđo i spasio sigurnog gola svoj tim.

21. - Odlična prilika za Partizan. Iznenada se Saša Ilić našao u poziciji da ugrozi gol Javora, defanzivci Ivanjičana zaboravili su na kapitena crno-bijelih na levoj strani, vidio je to Škuletić, u pravo vrijeme odložio loptu za Ilića, ali je njegov udarac bio lako ukrotiv za Mišića.

20. - Splasli su napadi crno-bijelih. Javor se oslobodio pritiska i sve više se igra na sredini terena.

10. - Ofanziva Partizana, igra se sve vrijeme na polovini Javora. crno-bijeli su već izveli tri kornera.

5. - Kapiten domaće ekipe Milovan Milović pravi grešku, a Petar Škuletić ne koristi priliku, njegov šut iskosa sa desne strane brani Saša Mišić.

1. - Ni Minut nije protekao, a Partizan je uspio da se izbori za korner, posle kojeg je odbrana Javora vrlo sigurno intervenisala izbacivanjem lopte daleko od kaznenog prostora.

- Počeo je meč u Ivanjici, Tribine stadiona su ispunjene, odjekuje pjesma Partizanovih navijača.

(MONDO:Foto:MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC