• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Everton na mjestu koje vodi u Ligu šampiona!

A, Sanderlend gotovo siguran učesnik Čempionšipa naredne sezone.

Sanderlend - Everton 0:1 (0:0), na "Stadionu svjetlosti" i to autogolom defanzivca domaćih Vesa Brauna u 75. minutu!

To je sedmi poraz Sanderlenda u posljednjih osam kola, uz jedan remi, što znači da su "crne mačke" osvojile bod od 24 moguća u tom periodu. U isto vrijeme, Everton je zabilježio SEDMU uzastopnu pobjedu u Premijer ligi i prestigao Arsenal.

Finiš prvenstva, tim Roberta Martizena dočekuje kao četvrtoplasirani na tabeli, a s te pozicije ide se u kvalifikacije za Ligu šampiona...

Sanderlend očekuje prava golgota u naredna dva kola: gostovanje Mančester sitiju, pa gostovanje Čelsiju, dok Everton igra dvije utakmice kod kuće u nizu, prvo protiv Kristal Palasa, pa protiv Mančester junajteda.

Najluđi meč dana odigran je u Birmingemu, gdje je Vest Brom "gazio" Totenhem pola sata, dao mu tri komada i na kraju ostao sa bodom u rukama!

VBA - Totenhem 3:3 (3:1)!

Matej Vidra doveo je Albion u vođstvo u prvom minutu, a tri minuta kasnije Kris Brant povisio je na 2:0. Tada je Ben Foster odbranio jedanaesterac Emanuelu Adebajoru, pa je Totenhem još drastičnije kažnjen - Stefan Sesenjon povisio je na 3:0 u 31. minutu...

Ipak, domaći su tu stali i ostali bez dva važna boda u borbi za opstanak.

Na 3:1 smanjio je autogolom Jonas Olson, a mladi Heri Kejn u 70. minutu uveo utakmicu u dramatičnu završnicu, da bi veliki povratak "pijevaca" krunisao Kristijan Eriksen golom u 90. minutu!

Danac je majstorski završio dugu akciju cijelog tima koja je išla preko lijeve, na desno krilo, a poslije centaršuta na peterac, jedna naizgled izbijena lopta pala je "pred" Eriksena koji je "prodao" lažnjak čuvaru i iskosa ušao skroz u sredinu, prije nego što je kroz "šumu" igrača oba tima pronašao kuda da pošalje loptu u mrežu...

Osim ove goleade, sve utakmice zakazane za subotu popodne završene su rezultatom 1:0, a važne pobjede u borbi za opstanak upisali su Kristal Palas, Fulam i Kardif... Svi, osim Sanderlenda!

Ovog vikenda utakmice Premijer lige, ali i FA Kupa (Vigan - Arsenal, 17.07), počeće sa sedam minuta zakašnjenja u znak sjećanja na žrtve tragedije na Hilsborou, kada je u stampedu živote izgubilo 96 navijača Liverpula. Taj duel polufinala FA Kupa 1989. godine, između Notingem Foresta i Liverpula, prekinut je u 15.06, pa su Englezi odlučili da sve utakmice, simbolično, počnu u .07.

REZULTATI 34. KOLA:

Kristal Palas - Aston Vila 1:0 (0:0)
/Pančen 76/

Fulam - Norič 1:0 (1:0)
/Rodalega 40/

Sautempton - Kardif 0:1 (0:0)
/Kala/

Stouk - Njukasl 1:0 (1:0)
/Piters 42/

Sanderlend - Everton 0:1 (0:0)
/Braun ag 75/

Vest Bromvič Albion - Totenhem 3:2 (3:1)
/Vidra 1, Brant 4, Sesenjo 31 - Olson ag 34, Kejn 70/

U nedelju:

Liverpul - Mančester siti

Svonsi - Čelsi

TABELA: Liverpul (-1) 74, Čelsi (-1) 72, Mančester siti (-3) 70, Everton (-1) 66, Arsenal (-1) 64, Totenhem 60, Mančester junajted (-1) 57, Sautempton 48, Njukasl 46, Stouk 43, Vest Hem (-1) 37, Kristal Palas (-1) 37, Hal (-1) 36, Aston Vila (-1) 34, Svonsi (-1) 33, Vest Brom (-1) 33, Norič 32, Fulam 30, Kardif 29, Sanderlend (-2) 25.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC