• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazović odgovorio Lazoviću

Crveno-bijeli slavili u derbiju 23. kola JSL protiv trećeplasiranog Čukaričkog - 4:1. Het-trik Darka Lazovića.

 Fudblari Crvene zvezde upisali su i 13. uzastopnu pobjedu u prvenstvu Srbije.

Ubjedljivije nego što je iko mogao da očekuje savladan je trećeplasirani Čukarički - 4:1, tako da će Crvena zvezda i poslije 23. kola imati tri boda prednosti u odnosu na Partizan, koji je ranije ove subote slavio protiv Javora.

Na pogodak Danka Lazovića u Ivanjici, odgovorio je Darko Lazović het-trikom, a golgeterski saldo uvećao je Dragan Mrđa, vodeći strijelac lige sa 14 postignutih golova.

Bila je ovo šesta pobjeda crveno-bijelih sa tri ili više golova na "Marakani" ove sezone.

Međutim, sve do 45. minuta nije djelovalo da će biti tako...

"Brđani" su došli u Ljutice Bogdana bez namjere da se brane. Otvoreno su počeli meč i od početka napadali, a rani pogodak Lazovića u 3. minutu nije ih šokirao.

Ekipa Vladana Milojevića nastavila je da igra hrabro i poslije greške Denija Pavlovića, koji se okliznuo na 40 metara od svog gola i tako omogućio vezisti crveno-bijelih da se neometan sjuri ka golmanu Ristiću.

Domaći fudbaleri su poslije brzo stečenog vođstva odlučili da prepuste inicijativu gostima, pa su igrači Čukaričkog često bili pred kaznenim prostorom rivala, ali bez dobrog završnog pasa. Tek u 42. minutu, poslije dugačkog ispucavanja Borivoja Ristića i lošeg skoka Kelhara, a potom i loše procjene Pavićevića, 19-godišnji Staniša Mandić uspio je da izjednači. Matirao je Bajkovića u svom tek drugom nastupu za prvi tim Čukaričkog.

Djelovalo je tada da nas čeka velika borba u drugom poluvremenu, međutim, uslijedio je novi pogodak Lazovića, koji je za razliku od prethodnog imao mnogo veći negativan uticaj na gostujuće fudbalere.

Sjajni vezista crveno-bijelih udarcem spoljnim dijelom kopačke u dalji golmanov ugao realizovao je odlično dodavanje Nejca Pečnika za 2:1.

Taj gol dao je "vjetar u leđa" ekipi Slaviše Stojanovića, koja je bolje počela drugo poluvrijeme. Prvi je zaprijetio Aleksandar Kovačević, u dva navrata, a onda je u 50. minutu Lukaš Pijeston oborio Dragana Mrđu u kaznenom prostoru i omogućio Lazoviću da sa bijele tačke postigne het-trik, treći za Zvezdine igrače ove sezone, pošto je prethodno dva puta trostruki strijelac bio Mrđa (protiv Spartaka i Slobode).

Pitanje pobjednika od tog trenutka bilo je riješeno, a do kraja meča Mrđa je uspio da 14. golom u sezoni dodatno pobjegne saigraču Abioli Daudi, drugoplasiranom na listi strijelaca (11 golova). Nigerijac u ovom meču nije igrao zbog povrede, a solidno ga je zamijenio Filip Kasalica.

Zvezda se sada okreće "vrućem" gostovanju u Novom Pazaru, dok će Čukarički u četvrtak igrati protiv Donjeg Srema.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mijailović (88. Nenadić), Kelhar, Pavićević, Pečnik - Kovačević, Milijaš, Ninković (74. Savićević), Lazović (79. Gogić) - Kasalica, Mrđa.

ČUKARIČKI: Ristić - Brežančić, Pjasentin, Pavlović, Stojković - D. Srnić - Bojić, Matić (84. Janković), S. Srnić - Stojiljković (88. Sekulić), Mandić (66. Mirosavljević).


TOK UTAKMICE:

Kraj
- Mogla je Zvezda u finišu i do petog pogotka, ali je Ristić uspio nogama da odbrani šut Mrđe.

- Opao je tempo igre pošto je poslije gola Mrđe pitanje pobjednika riješeno. U 77. minutu umalo da i Kasalica postigne pogodak. Prošao je po lijevoj strani, ali mu je lopta, ipak, pobegla.

- GOL, 4:1! Dragan Mrđa je uvećao golgeterski učinak ove sezone. Najbolji strijelac lige postigao je 14. pogodak, kada je glavom poslao loptu u mrežu poslije udarca Lazovića sa 16 metara i kratko odbijene lopte Ristića. U toku je bio 56. minut.


- Odličan šut Nenada Milijaša u 56. minutu iz "slobodnjaka", ali je golman Ristić uz pomoć prečke spriječio pogodak.

- GOl, 3:1! Darko Lazović je postigao het-trik pošto je pogodio iz penala. Prethodno je Lukas Pjasentin oborio Dragana Mrđu. Zajedno su utrčali u kazneni Čukaričkog, ali je onda Brazilac vukao za dres i oborio napadača Zvezde.

Ovo je treći het-trik Zvezdinih igrača ove sezone. Prije Lazovića, dva puta je Dragan Mrđa bio trostruki strijelac. Protiv Spartaka i Slobode.

- Prvi udarac u drugom poluvremenu uputio je Aleksandar Kovačević. Vezista crveno-bijelih u dva navrata pokušao je da postigne gol, ali je prvo odbranio Ristić, a potom je bio neprecizan. Zasmetao mu je saigrač Nejc Pečnik.

- Podrška igračima Crvene zvezde stigla je i od povrijeđenog Abiole Daude. Nigerijac je na Twitteru čestitao Darku Lazoviću na odličnoj igri.

- Na stadionu je pristuno 17.830 gledalaca.

(foto:MONDO)
- Počelo je drugo poluvrijeme. Nema izmjena.

Crvena zvezda ima prednost poslije prvih 45 minuta, ali ne bi bilo nepravedno i da je neriješeno. Čukarički igra otvoreno i hrabro od početka meča. "Brđani" su često pred golom domaćih, međutim, nedostaje im završni pas. Ipak, greške u odbrani koštale su ih primljenih golova.

Zvezda se poslije ranog vođstva opredijelila za čekanje nove greške gostiju, što joj se isplatilo u finišu poluvremena. Poslije dvije propuštene šanse Mrđe, Lazović je ponovo zatresao mrežu.

POLUVRIJEME.

- GOL, 2:1! Novo vođstvo Crvenoj zvezdi donio je Darko Lazović. Svoj drugi pogodak u meču odlični vezista postigao je udarcem spoljim dijelom kopačke sa desne strane u dalji ugao, poslije lijepog dodavanja Nejca Pečnika, ali i izgubljene lopte gostujućih igrača pred svojim kaznenim prostorom.

- GOL, 1:1! Izjednačenje Čukaričkom donio je 19-godišnji Staniša Mandić poslije greške odbrane Crvene zvezde. Prvo Kelhara, a potom i Pavićevića. Slovenac je loše zahvatio loptu glavom i poslao je unazad, a reprezentativac Crne Gore je lako ispao iz igre, pošto ga je pretrčao Mandić. Ovo je tek drugi nastup Mandića za prvi tim Čukaričkog.

- Lijepa akcija Crvene zvezde u 39. minutu: Pečnik je "vukao" loptu, ušao u sredinu i odigrao za Ninkovića, koji je odigrao kratko dodavanje za Milijaša, ali je šut kapitena po zemlji uspio da odbrani Borivoje Ristić.

Poslije kornera koji je uslijedio, Milijaš je na drugoj stativi pronašao Kasalicu, ali je napadač crveno-bijelih neprecizno šutirao glavom.

- Ponovo akcija Lazovića i Mrđe i ponovo centarfor crveno-bijelih nije uspio da zatrese mrežu iz dobre pozicije. Šutirao je iz prve sa sedam metara, ali preslabo da bi savladao Ristića.

- Slavoljub Srnić se u 36. minutu odlično ubacio po desnoj strani i šutirao sa oko 15 metara, ali je Nikola Mijailović blokirao njegov šut. Zanimljivo, iako je bek Zvezde priznao da ga je lopta zakačila, sudija Vukadinović nije pokazao na korner.

- Odlično je Darko Lazović pronašao Dragana Mrđu u 29. minutu. Centrirao je sa desne strane pravo na glavu najboljem strijelcu lige, ali je on loše glavom zahvatio loptu, koja se od zemlje odbila preko gola.

- Čukarički je nekoliko puta zaprijetio udarcima sa distance, ali neprecizno. Zvezda od pogotka Lazovića "nije vidjela" golmana Borivoja Ristića.

- Igra se uglavnom na sredini terena, ali je lopta više u posjedu gostujućih fudbalera, koji su u prvih 20 minuta uputili više udaraca ka protivničkom golu (3:1).

- Otvorena igra obe ekipe u uvodnim minutima. Evidentno je da Čukarički nije došao na "Marakanu" da se brani.

- GOL, 1:0 za Crvenu zvezdu. Strijelac je Darko Lazović u 3. minutu! Vezista crveno-bijelih "vukao" je loptu od polovine terena i precizno šutirao sa ivice kaznenog. Iskoristio je to što se Pavlović okliznuo i otvorio mu prostor ka golu.

- Sudija Milenko Vukadinović dao je znak za početak utakmice.
(MONDO:Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC