• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Pazara "znali" rezultat u Kruševcu

Šta je sve prethodilo neredima na stadionu Napretka i šta slijedi sada?

Utakmica 23. kola Jelen Superlige, u kojoj je domaćin igrao za opstanak, a gost za Evropu, završena je rezultatom 2:1.

Najvažnije, završena je!

Jer, bilo je pitanje u kom pravcu će otići neredi koji su u dva navrata izbijali na tribinama stadiona u Kruševcu i koji su okončani udaljavanjem gostujućih navijača sa stadiona, uz tuču sa Žandarmerijom i upotrebu sile.

Ovo je ukratko epilog burne utakmice između Napretka i Novog Pazara, mada je svima jasno da će biti i trećeg poluvremena, kada Disciplinska komisija FSS bude zasjedala i bavila se svim stvarima koje su se dogodile ove subote pod Bagdalom.

Ko je počeo? Ko je kriv? Zašto se sve dogodilo? Da li je moglo bez nasilja? Da li sve ima pozadinu?

Na svako od ova dva pitanja, za sada, postoje dvije verzije i nijedna nije zvanična. I u izvještajima agencija, Bete i Tanjuga, sve se svodi na "nezvanično".

Na društvenim mrežama, odmah poslije utakmice, navijači Napretka i Novog Pazara optuživali su drugu stranu da je kriva za incidente, ali jedna stvar je jasna - ove večeri bilo je šovinističkih parola, uvreda, psovki, govora mržnje i na kraju - fizičkog sukoba.

Neredi su eskalirali poslije drugog gola Napretka (Pazar je vodio 1:0), s tim da je u međuvremenu i poništen pogodak gostujućeg tima.

Završeno je rezultatom 2:1, baš onim koji su na svom Facebook profilu "najavili" navijači Novog Pazara prije nego što su sa šest autobusa krenuli put Kruševca...

Pročitajte i izvještaje dopisnika agencija Beta i Tanjug.

BETA:

Incidenti u Kruševcu na fudbalskoj utakmici Napredak - Novi Pazar izbili su poslije neprimjerenog skandiranja navijača i pokušaja tuče na južnoj tribini stadiona, na kome su se nalazile pristalice gostujućeg tima.

Policija i organi Fudbalskog saveza Srbije nisu htjeli ništa da govore, a agencija Beta je nezvanično saznala da je delegat utakmice tražio intervenciju policije zbog neprimjerenog skandiranja i tuče.

Prema tim informacijama, gostujući navijači su htjeli i da pređu na istočnu tribinu da bi se sukobili sa pristalicama domaćih, a uzvikivane su parole koje su kažnjive zakonom. Policija je ispraznila tribinu sa oko 300 gostujućih navijača, koji su potom napustili Kruševac bez incidenata.

Napredak je pobijedio sa 2:1, a prekid utakmice je trajao oko 10 minuta. Zvanične reakcije policije, klubova i organa FSS očekuju se u nedelju.

TANJUG

Navijači Novog Pazara izazvali su incidente tokom današnje utakmice 23. kola Superlige Srbije u Kruševcu, gdje je njihov klub poražen od domaćeg Napretka rezultatom 2:1.

Utakmica je dva puta bila u prekidu. Krajem prvog poluvremena pristalice Novog Pazara lomile su stolice na stadionu Napretka nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom dijelu nastavili sa huliganskim ponašanjem.

Neredi na tribinama uslijedili su kada je poništen gol Pazaraca u 69. minutu, a kulminirali su kada je Božović zatresao mrežu gostiju za pobjedu Napretka od 2:1.

Gostujući navijači ponovo su lomili stolice i uzvikivali uvredljive parole, pa su nakon intervencije policije izbačeni sa stadiona.

Sudija je zbog incidenata produžio utakmicu za 10 minuta. Kruševčani su se današnjom pobjedom učvrstili u sredini tabele, a Novi Pazar je ostao na visokom četvrtom mjestu.

Reakcije slijede!
(MONDO:Foto: facebook.com/fknovipazar.net)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC