• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TV NOVI PAZAR: Žandarmerija pretukla navijače

Da li ćemo saznati šta se stvarno dogodilo u finišu meča Napredak - Novi Pazar i ko je odgovoran za žestoku tuču na tribinama?

Kao što uvijek postoje dvije strane medalje, tako se i poslije nemilih scena na sportskim priredbama pojave bar dve verzije događaja - šta se dogodilo, zašto se dogodilo, ko je prvi počeo, ko je odgovoran...

U slučaju sukoba navijača Novog Pazara i Žandarmerije - kojoj su u pomoć pristigli redari na stadionu Napretka - zna se da su gosti još u prvom poluvremenu skandirali "Sandžak republika" i "Ovo je Turska" i da je u drugom dijelu došlo do komešanja na toj tribini, nakon što je Novom Pazaru poništen gol zbog sumnjivog ofsajda, a na drugoj strani Kruševljani poveli sa 2:1.

Inače, na Facebook stranici navijača Novog Pazara se još prije utakmice pojavila sumnja da je utakmica namještena i da će se završiti upravo rezultatom 2:1!

Regionalna televizija Novog Pazara (RTVNP) u svom izvještavanju se ne upušta u genezu incidenta, ali navodi da su "u Kruševcu pretučeni navijači Novog Pazara od strane Žandarmerije" i da je "prema našim saznanjima povrijeđeno nekoliko pristalica gostujućeg kluba".

RTVNP na svom sajtu je objavila i izjavu pomoćnog trenera Novog Pazara Izeta Ljajića, da je klupa tog kluba trpila uvrede kruševačke publike i da su sa "zapada" letejle kamenice...

Tokom intervencije policije, bilo je i skandiranja "Ubij Turčina!"

"Naša klupa je konstantno bila zasuta kamenicama sa zapadne tribine, uz vrijeđanje i psovke. Kada nisam mogao više to da istrpim, rekao sam jednom od redara da budu podjednako oštri prema našim i njihovim navijačima. Ali, on je stao u zaštitu pristalica Napretka, rekavši mi da nas ne kamenuju i vređaju svi sa zapadne tribine, već samo pojedinac. Ostao sam zgrožen njegovom reakcijom", rekao je Ljajić.

Pomoćni trener Pazaraca dodao je da ti incidenti ne priliče renomiranom klubu kakav je Napredak i uz to pohvalio trenera "čarapana" Nenada Lalatovića.

"Lalatoviću svaka čast. Jedini je stao u našu zaštitu, pokazao se i kao veliki sportsmen i čovjek".

Napredak, Novi Pazar, huligani Foto: Sportnetwork screenshot


Posebnu analizu zahtijeva to kako je navijačima Novog Pazara - a u Kruševcu ih je bilo preko 300 - čas dozvoljeno, čas zabranjeno da organizovano idu na gostovanja? Podsjetimo da oni prije samo nekoliko nedelja nisu mogli da bodre svoj tim na Karaburmi protiv OFK Beograda.

Isto tako Novi Pazar, uglavnom, predstavlja "zabranjeni grad" za navijače drugih superligaških klubova, takođe uz obrazloženje da "policija ne može da im garantuje bezbjednost"...

Kakvi su čiji motivi za ove nemile događaje, može samo da se nagađa. Činjenica je da se u domaćoj Superligi poslije svakog kola mnogo manje priča i piše o fudbalu, nego o sudijama, huliganima i čelnicima FSS. I ko zna dokle tako...
(MONDO:Foto: Sportnetwork screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC