• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bulatović: Nećemo tolerisati nasilje

Direktor Superlige Srbije za ponedeljak najavio žestoku reakciju na incident u Kruševcu.

Direktor Superlige Vladimir Bulatović rekao je da će ta organizacija u ponedeljak detaljno razmotriti izvještaje o incidentima u Kruševcu i obećao da će učiniti sve da stane na put nasilju na stadionima.

"Ne mogu ništa da komentarišem dok ne vidim detaljne izveštaje iz Kruševca. U ponedeljak ćemo imati sastanak i donijeti odluku", rekao je Bulatović agenciji Tanjug.

Subotnji duel 23. kola domaćeg prvenstva, između Napretka i Novog Pazara, koji su obilježili incidenti navijača, završen je pobjedom domaćeg tima od 2:1.

U ovakvim slučajevima raspon kazni ide od novčanih pa do suspenzije stadiona.

"Zauzećemo stav koji će biti rigorozan. Sigurno nećemo tolerisati nasilje, to smo pokazali i kada je u pitanju bio 'vječiti' derbi. Ovo je ozbiljan prekršaj i ozbiljna situacija, moramo tome da stanemo na put", dodao je Bulatović.

Utakmica je bila prekinuta u dva navrata. Krajem prvog poluvremena su pristalice Novog Pazara lomile stolice nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom dijelu nastavile sa huliganskim ponašanjem, mada su se i gosti žalili na uvrede i kamenovanje sa zapadne tribine.

Neredi na tribini sa novopazarskim navijačima uslijedili su kada je njihovom timu poništen gol u 69. minutu, a kulminirali su kada je Božović donio Napretku vođstvo od 2:1.

Kruševačka policija saopštila je da "radi na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti" za incident.

Prema policijskim navodima, prvo je došlo do tuče između navijača Novog Pazara, čime je inicirana intervencija organa reda. Navodi se i da je prilikom incidenta polomljeno preko 500 stolica.

Fudbalski klub Napredak osudio je "nesportsko i nedolično ponašanje na sportskim priredbama" i saopštio da je u organizaciji meča preduzeo sve mjere propisane Pravilnikom Fudbalskog saveza Srbije i naveo da navijači Kruševljana nisu učestvovali u incidentima.
(MONDO/Tanjug:Foto: Sportnetwork screenshot)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC