• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Demba Ba - spašava Čelsijevu sezonu!

Slabo korišćeni Senegalac, na pas Nemanje Matića, postigao je gol koji ostavlja Čelsi u trci za šampionskom titulom.

Demba Ba - u samo nekoliko dana, gotovo sa tribina, odveo je Čelsi u polufinale Lige šampiona, a potom zadržao svoj tim u šampionskoj trci u Premijer ligi.

U međuvremenu, najavio je da će napustiti "Stamford bridž", jer želi da igra fudbal. Kao da u isto vrijeme i čašćava i kažnjava Žozea Murinja, koji se nekako izvukao sa osvojena tri boda u Velsu, iako je njegov tim imao igrača više još od 16. minuta.

Odluka je pala u 68. minutu kada je Nemanja Matić poslao Baa u duel "1 na 1" sa čuvarom, a napadač riješio problem i lijevom nogom donio konačnih: Svonsi - Čelsi 0:1 (0:0)! Bio je to prvi prvenstveni gol Senegalca u dresu Čelsija van "Stamford bridža", a tek šesti od dolaska iz Njukasla.

Međutim, teško da je neko od igrača Čelsija ove sezone postigao gol u važnijem trenutku... Jer, Čelsi se vraća na dva boda zaostatka u odnosu na Liverpul, koji je ranije u nedjelju u ludom derbiju pobijedio Mančester siti rezultatom 3:2.

To utakmicu Liverpul - Čelsi, 27. aprila na "Enfildu", svrstava možda i u "malo" finale cijele sezone.

Čelsi je jedva profitirao iz ranog isključenja Čika Floresa koji je za samo 16 minuta igre napravio dva profi faula, ali oba za žuti karton i zbog toga morao da napusti igru. Nasljednik Mihaela Laudrupa, Gari Monk, morao je rano da mijenja i tumba ekipu i to je prilično dobro funkcionisalo sve do 68. minuta.

Murinjov tim do poluvremena, iako brojčano jači, nije uspio čak ni da napravi prednost u posjedu lopte (bilo je 53-47 za Svonsi), zbog čega je Portugalac na poluvremenu bijesno povukao iz igre Andrea Širlea i Ramireša, a ubacio Samuela Etoa i Oskara.

Tek tada, Čelsi je zaigrao konkretno i ofanzivno, ali su uslijedili novi promašaji... Na omašen zicer Mohameda Salaha u prvom poluvremenu, nadovezali su se Eto i Ba u drugom, sve do trenutka odluke, koji je sam po sebi paradoks - tim iz Londona do tri boda stigao je iz kontre, iako protiv desetorice na terenu.

Matić je sjajno poslao Baa u prostor, a ovaj pokazao da ima golgeterski nerv i da je vjerovatno bio neopravdano zapostavljen cijele sezone. Dočekao je svojih pet minuta i nanio 17. poraz Svonsiju ove sezone. Ovaj tim zabilježio je samo jednu pobjedu u posljednjih devet mečeva, a Čelsi uz dozu sreće uspio da prekine niz od dva uzastopna poraza na gostovanjima u Premijer ligi.

Prije puta u Vels, Murinjo je pognute glave napuštao stadione Aston Vile i Kristal Palasa.

I ovog puta mogao je da ostane bez cijelog plena, ali ga je spasao Petr Čeh, koji je fantastično intervenisao u nadoknadi vremena i spriječio bivšeg Liverpulovog igrača Džondža Šelvija da podigne na noge i "Liberti stadion", ali i pola Liverpula!

On je htio da centrira za Vilfreda Bonija, ali je uradio to tako da je zamalo savladao Čeha, koji je bio pribran i sačuvao svoju mrežu - jedva.

I prije toga, Svonsi je mogao do gola, ali je Bonijev šut, iskosa, koji je išao u okvir gola, pogodio "položenog" Džona Terija u rame. Terijeva ruka jeste bila odvojena od tijela i "labudovi" su tražili penal, ali teško da bi to neki sudija dosudio...

Čelsi je upisao desetu uzastopnu pobjedu u ligi, kada igra u nedjelju, a Branislav Ivanović i Matić proveli su svih 90 minuta na terenu.

LIVERPUL (77, 34): Norič, ČELSI, Kristal Palas, NJUKASL.

ČELSI (75, 34): SANDERLEND, Liverpul, NORIČ, Kardif.

MANČESTER SITI (70, 32): SANDERLEND, VBA, Kristal Palas, Everton.

*Velikim slovima ispisana su imena rivala koje će dočekati na svom stadionu.

REZULTATI:

Svonsi - Čelsi 0:1 (0:0)
/Ba 68/

Liverpul - Mančester siti 3:2 (2:0)
/Sterling 6, Škrtel 26, Kutinjo 78 - Silva 57, Džonson ag 62/

U subotu:

Kristal Palas - Aston Vila 1:0 (0:0)
/Pančen 76/

Fulam - Norič 1:0 (1:0)
/Rodalega 40/

Sautempton - Kardif 0:1 (0:0)
/Kala/

Stouk - Njukasl 1:0 (1:0)
/Piters 42/

Sanderlend - Everton 0:1 (0:0)
/Braun ag 75/

Vest Bromvič Albion - Totenhem 3:2 (3:1)
/Vidra 1, Brant 4, Sesenjo 31 - Olson ag 34, Kejn 70/

TABELA: Liverpul 77, Čelsi 75, Mančester siti (-2) 70, Everton (-1) 66, Arsenal (-1) 64, Totenhem 60, Mančester junajted (-1) 57, Sautempton 48, Njukasl 46, Stouk 43, Vest Hem (-1) 37, Kristal Palas (-1) 37, Hal (-1) 36, Aston Vila (-1) 34, Svonsi 33, Vest Brom (-1) 33, Norič 32, Fulam 30, Kardif 29, Sanderlend (-2) 25.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Michael Steele/Julian Finney)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC