• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrđa za MONDO: U Zvezdi ostali samo pozitivci

Golgeter šampionata Dragan Mrđa kaže da je njegov tim jači i kompaktniji nego jesenas.

Fudbaleri Crvene zvezde, sa najubojitijim napadačkim tandemom Superlige, nalaze se na tri boda prednosti u odnosu na Partizan i u seriji od 13 pobjeda!

Dok pritisak u glavama navijača ulazi u crveno, na igračima je da ostanu mirni, a jedan od najmirnijih ove sezone, kada je završnica u pitanju, je Dragan Mrđa.

Golgeter šampionata, sa 14 prvenstvenih i jednim Kup golom, poručuje u intervjuu za MONDO da bi svaka pomisao o tome da će šampionat odlučiti "vječiti derbi", 26. aprila u Humskoj, bila pogrešna i pogubna za njega i saigrače.

Dok se uzdržava da komentariše situaciju u suparničkom taboru, shodno dogovoru u svlačionici, za naš portal priznaje da su promjene u sastavu igrača zimus ojačale Zvezdu na svim poljima.

"Da, složio bih se da smo složnija grupa nego jesenas", rekao je Mrđa i dodao:

"Grupa se izmijenila u odnosu na prvi dio šampionata, neki igrači su otišli i ostali su samo oni koji pozitivno razmišljaju, koji su od početka znali šta mogu da očekuju od kluba, kakva je situacija i finansijska i organizaciona, itd. Sada nemamo nikakvih problema u svlačionici i to se, siguran sam, vidi i na terenu. Zajedno smo, držimo se, pomažemo se i svjedoci smo i da ljudi koji su dugo u klubu komentarišu kako Zvezda dugo nije imala ovako jaku i jedinstvenu grupu igrača".

Mrđa je dodao i da nema zavisti i podjele na one koji su u 11, u 18 i van toga...

"Vidim i kad dođem na trening da se svima radi, da se nikome ne odustaje i da se pobjedama isto raduju igrači koji su na terenu, na klupi i na tribinama. Gledam saigrače svaki dan i mislim da mogu to da primijetim. To je jako važno, ako želimo da na kraju ostvarimo zajednički san".



Na tom putu, već u četvrtak, očekuje vas možda i najteže gostovanje, od onog Partizanu - put u Novi Pazar. Tamo niko nije pobijedio ove sezone...

"Sigurno da nam je to, uz derbi, najteže gostovanje, ali ućićemo u tu utakmicu motivisani i agresivni, kao što smo bili i do sada. Ne bojimo se poraza, iako znamo da nemamo prava na kiks i da je Partizan tu, na samo tri boda zaostatka. Novi Pazar je ozbiljan tim, ali idemo 'dole' da pobijedimo, moramo!"

Ako se to dogodi, sve je izvjesnije da će vječiti derbi riješiti pitanje prvaka...

"Lično, smatram da dvije utakmice, koliko u sezoni igramo sa njima, ne mogu da riješe prvenstvo, ali i činjenica je da nema mnogo mečeva do kraja i da jedan igramo sa nima. Moguće da će derbi da riješi stvar, ali biće nam mnogo lakše ako u taj meč uđemo kao lideri i zato ne postoji promil šansi da olako shvatimo bilo kog protivnika do utakmice u Humskoj, i poslije toga".

Kada je atmosfera u pitanju, za čas posla se sve okrenulo. Nervoza koja je mogla da se primijeti na "Marakani" jesenas, sada se događa u komšiluku. Igrači Partizana prilično su nervozni, dobijaju javne opomene i daju jake izjave u javnosti... Da li vi to primjećujete i kako to komentarišete?

"Iskreno, bilo je i nekih jakih izjava koje sam ja dao, poslije čega je uslijedio dogovor u našoj svlačionici da se sa tim prestane i da se ne bavimo stvarima u Partizanu, iako imamo svoje mišljenje. Možda je bolje ovako...", rekao je Mrđa, a onda dodao:

"Znamo vrlo dobro da nije nimalo prijatno kad si drugi, teško je, jer znaš i da moraš da pobijediš i da dočekaš grešku rivala. Nije im lako, sigurno, i zato smo i imali za cilj da se što prije domognemo prvog mjesta. Znamo i da, ako bismo to ispustili, bilo bi jako teško vratiti se..."

Kao napadaču, koliko Mrđi prija to što se iza njega nalazi Darko Lazović, koji je pokazao da može da postigne gol gotovo kad poželi?

"Naravno da prija i da skida pritisak... Drago mi je zbog Laze, zaslužio je sve što mu se događa. Izašao je jači iz teške povrede, a ja najbolje znam kako mu je bilo i kroz šta je prošao, jer sam i ja prošao taj put. Svaki trud i odricanje u životu, pa i u sportu, vrati se na pravi način, a to se sada događa i Lazi"
, rekao je Mrđa i dodao:

"A, samim tim i svima nama".

Trenutno ste na 15 pogodaka. Koji broj bi vas zadovoljio do kraja sezone?



"Zimus sam zacrtao da to bude 20, ali neću slagati ako kažem da ne brojim i da nisam u iz te priče. Zaista mi je, kao i svima u timu, važno da se dogodi ono na kraju - titula. Sve te individualne stvari ostavili smo po strani. Kao napadaču prijaju mi golovi, to je činjenica, ali samo dok se pobjeđuje".

Mrđa kaže da nije umoran i da mu to što igra svaku utakmicu samo prija.

"Volim utakmice, volim zgusnut raspored i volim kad igram. Imao sam povrede i željan sam fudbala. Smatram da pravom fudbaleru prija kad su utakmice često, a kad igraš u Zvezdi imaš i tu prednost da te navijači bodre i na 'Marakani' i na strani, pa jednostavno nemaš pravo na umor. Rijetko koji klub ima takvu podršku. Hvala im na tome", zaključio je Mrđa na kraju intervjua za MONDO.

(Nikola Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC