• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Handžić za MONDO: Čudan osjećaj

Napadač banjalučkog Borca Haris Handžić postigao het-trik protiv svog nekadašnjeg kluba Rudar Prijedora i gurnuo ga ka Prvoj ligi Republike Srpske.

U prethodnih šest mečeva (pet u Premijer ligi i jedan u Kupu BiH), Banjalučani nisu uspjeli da trijumfuju na Gradskom stadionu. Na posljednjih pet utakmica, odnosno 491 minut u nizu, nisu mogli ni da zatresu protivničku mrežu! A onda se sve otvorilo protiv "rudara"…

Nekadašnji napadač Rudar Prijedora Haris Handžić upravo je protiv svog nekadašnjeg tima postigao prvi gol u crveno-plavom dresu. A, ubrzo zatim, i drugi, pa treći.

Het trik, Handžić - Rudar Prijedor 3:0.



"Odigrali smo veoma dobar susret. Krenuli smo ofanzivno od starta utakmice i sve nam se vratilo nakon propuštenih prilika na prethodnim mečevima, prije svega protiv Sarajeva i Zrinjskog", kaže dvadesettrogodišnji golgeter na početku razgovora za MONDO.

Nakon odlaska dva najbolja strijelca u prvom dijelu prvenstva, Joce Stokića i Ognjena Đelmića, Handžić je doveden kao njihova zamjena i igrač od koga se očekivalo da će golovima "gurati" crveno-plave u nastavku sezone. Ipak, tek u šestom meču "krenuo" ga je gol.

Handžićeva "ljevica" prvo je sijevnula u petom, pa u 19. i na kraju u 77. minutu.

"Trebalo mi je vremena da se adaptiram na novu sredinu, nisam poznavao ni ekipu i to mi je stvaralo problem na početku. Po dolasku, nisam ni igrao na svojoj primarnoj poziciji. Tek u posljednja tri, četiri meča dobio sam priliku na mjestu koje mi najviše odgovara"
, istakao je Handžić nakon što je konačno probio led.

Iako su mu tek 23 godine, Handžiću je Borac šesti klub u karijeri. Prve fudbalske korake načinio je u omladinskim selekcijama Sarajeva, zatim je nastupao i za prvi tim kluba sa Koševa, a onda se otisnuo u inostranstvo.

Fudbalski put odveo ga je u Leh iz Poznanja. U Poljskoj je boravio u dva navrata, nakon čega se vratio u Bosnu i Hercegovinu, prvo u Sarajevo, pa u mostarski Velež, a zatim u Rudar Prijedor. Jesenas je odigrao 14 utakmica za Vaduz iz Lihtenštajna, koji se takmiči u drugoj švajcarskoj ligi.



Krajem marta po prvi put Handžić je igrao protiv kluba u kojem je započeo karijeru. Nije ga tada htio pogodak, a sada je tri puta zatresao mrežu Prijedorčana, čiji dres je takođe nosio.

"U Sarajevu sam odrastao i tu sam počeo da igram fudbal. Čudan je osjećaj igrati protiv kluba u kojem si počeo karijeru. Slično je bilo i protiv Prijedorčana. Ipak, profesionalac sam, kad izađem na teren sve se zaboravlja, to mi je posao", naglasio je korpulentni napadač, koji je na Gradski stadion stigao u februaru iz Vaduza.



Borac je protiv "rudara" odlično otvorio meč i poveo već u petom minutu. Uslijedilo je tada veliko slavlje Handžića i saigrača, kojima se pridružio i trener Vinko Marinović.

"Igrali smo pod velikim pritiskom, obzirom da pet utakmica nismo postigli gol na Gradskom stadionu. Bilo je tu i priča da ćemo pustiti Rudar Prijedor da pobijedi, ali smo mi na terenu pokazali da od svega toga nema ništa", dodao je Handžić, koji će u junu napuniti 24 godine.

Borcu su do kraja premijerligaške sezone ostale još utakmice sa Širokim Brijegom, Zvijezdom Gradačac, Leotarom i Travnikom.

"Odigraćemo pošteno do kraja, daćemo svoj maksimum, pa ćemo vidjeti koliko možemo ostvariti do kraja prvenstva. Nadam se da ćemo uspjeti da skupimo što veći broj bodova, kako bi sezonu okončali na što boljoj poziciji".



Bitka za titulu svela se na četiri imena: Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg i Sarajevo. "Plemići" i sarajevski plavi izjednačeni su na čelu tabele sa po 52 boda, Širokobriježani imaju 49, a Sarajevo bod manje.

"Sve su to izuzetno kvalitetne ekipe, ali po meni Široki Brijeg je glavni favorit za titulu", daje Handžić prednost timu sa "Pecare" u odnosu na Mostarce i tandem iz Sarajeva.

Prijedorčani nakon poraza u Banjaluci zaostaju četiri boda za ekipama koje su van zone ispadanja (Slavija i Travnik).

"Žao mi je što se Rudar Prijedor nalazi u takvoj situaciji. Po meni, teško da će izboriti opstanak u društvu najboljih. Ipak, do kraja su ostala još četiri kola i je sve moguće", poručio je Handžić na kraju.

Nakon 26 kola, Borac je šestoplasirani tim Premijer lige BiH sa 42 boda, koliko ima i Velež na petom mjestu.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: MONDO/B. Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC