• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Brzi voz" Bejl donio Realu Kup kralja!

Još jedan uzbudljiv "El Klasiko" priredili su fudbaleri Barselone i Real Madrida. Madriđani su zasluženo slavili i osvojili Kup kralja - 2:1.

U finalu 111. izdanja Kupa kralja Real Madrid je u Valensiji savladao Barselonu 2:1 (1:0).

Čovjek odluke bio je Geret Bejl, koji je u 85. minutu istrčao poput Useina Bolta i bukvalno se ušetao u gol Barselone. Preuzeo je loptu od Iska oko polovine terena, a onda, kao brzi voz, čak i obilaznom putanjom, bio brži od Marka Barte, 23-godišnjeg debitanta u "El Klasiku", koji je samo nekoliko minuta ranije donio izjednačenje Barseloni.

Bio je to prvi gol glavom u duelima Barselone i Real Madrida još od 2012, međutim, nedovoljan da talentovanom defanzivcu ureže prvi "El Klasiko u lijepo sjećanje...

Da je ostalo neriješeno, možda bi mnogi rekli nezasluženo, jer je Real veći dio meča djelovao sigurnije, organizovanije i disciplinovanije u odbrani. Jesu Madriđani, po običaju, imali mnogo manji posjed lopte od Katalonaca, ali brzim i jednostavnim napadima stvarali su mnogo bolje šanse nego protivnik.

BARSELONA: Pinto - Alveš, Maskerano, Bartra (86. Sančez), Alba (46. Adrijano) - Serhio Buskets, Ćavi, Inijesta, Nejmar, Fabregas (60. Pedro) – Mesi.

REAL MADRID: Kasiljas - Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao - Ćabi Alonso, Modrić, Di Marija (86. Iljaramendi), Isko (88. Kazemiro), Bejl – Benzema (90. Varan).

Dovoljno govori podatak da je Lionel Mesi bio jedva vidljiv na terenu, dok se odsustvo Kristijana Ronalda zbog povrede koljena gotovo i nije primetilo u igri madridskog kluba.

Fudbaleri u bijelim dresovima mnogo su bolje ušli u meč i poveli već u 11. minutu. Poslije dvije propuštene šanse Bejla, precizan je bio Anhel Di Marija.

Argentinac je realizovao kontru koju je započeo Isko, oduzevši loptu nonšalantnom Daniju Alvešu. Uslijedilo je dodavanje do Bejla, pa Benzeme,a onda je Franzuc "izbacio" Di Mariju koji je bio brži i spretniji od Đordija Albe i Pinta. Doduše, bio je i na ivici ofsajda, a teško je procijeniti da li i u nedozvoljenoj poziciji.

Poslije rano stečenog vođstva, Real je potpuno prepustio loptu rivalu i čekao novu šansu. Imao ih je nekoliko, ali su ostale neiskorišćene, pa je kazna stigla u 69. minutu.

Ćavi je odlično centrirao iz kornera, Pepe loše procenio let lopte, a Bartra se našao na pravom mjestu i udarcem glavom u gornji ugao zatresao mrežu. Bio je to prvi gol koji je Real Madrid (čitaj Iker Kasiljas) primio ove sezone u devet mečeva Kupa kralja! Zaista fascinantan podatak.

Realu je ovo 19 pehar Kupa kralja, dok ih Barselona ima 26.

Izjednačenje je vratilo samopouzdanje ekipi Herarda Martina, ali ih je pogodak Bejla možda i dotukao za ukupan učinak ove sezone. Posle eliminacije od Atletiko Madrida u četvrtfinalu Lige šampiona, zatim iznenadnog poraza od Granade u Primeri i sada poraza u "El Klasiku", vidjećemo da li će već prilično uzdrmana Barselona uspjeti da se podigne i uzvrati udarac madridskim rivalima u domaćem šampionatu.

Trenutno stanje na tabeli je: Atletiko 82 boda, Real 79, Barselona 78. Do kraja je ostalo još pet utakmica, a u poslednjem kolu sastaju se Barselona i Atletiko.

S druge strane, Real je ovom pobjedom dobio jak vjetar u leđa pred polufinalni dvomeč Lige šampiona sa Bajernom.

A da su Madriđani ove srijede zaslužili pobjedu, možda pokazuje i to što je poslije dobre akcije u nadokandi utakmice udarac Nejmara umjesto mreže pogodio stativu. Kažu, sreću treba zaslužiti...

Pehar je prvi podigao sjajni Iker Kasiljas, koji je mnogo toga prošao posljednjih sezona (pa i ove, pošto je u prvenstvu zamjena Dijegu Lopezu), ali uprkos drastično smanjenoj minutaži, nije izgubio na kvalitetu.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Manu Fernandez )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC