• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Desetkovani Borac na uzdrmani Široki

Banjalučki Borac u 27. kolu Premijer lige BiH gostovaće Širokom Brijegu, koji je u srijedu ispao iz Kupa BiH i neće braniti trofej.

Ovog vikenda sve utakmice će se igrati u subotu zbog Vaskrsa i sve u istom terminu od 16.30 časova.

Lider na tabeli, Zrinjski, dočekuje Čelik koji je u srijedu izborio plasman u finale Kupa BiH ukupnom pobjedom od 2:1 protiv branioca tog trofeja, ekipe Širokog Brijega.

Širokobriježani će sada plasman u Evropu morati da izbore preko prvenstva,a prva sljedeća prepreka im je banjalučki Borac, koji u ovu utakmicu ulazi bez pritiska.

Banjalučani su i ovog vikenda desetkovani povredama i kartonima, pa Vinko MArinović neće imati mnogo mogućnosti za taktička iznenađenja,

“Sigurno da nam je poslije utakmcie sa Rudarom mnogo lakše što se tiče nekog prihološkog momenta, s obzirom da smo pobijedili poslije dugo vremena i to se sigurno osjeti u ekipi. Ta utakmica nas je međutim i dosta koštala, Jevtić je dobio žuti karton zbog kojeg nema pravo nastupa na sljedećoj utakmici, Đajić je igrao povrijeđen, Siniša Dujaković osjeća posljedice i oni su ubitni za nastup. Ako tu dodamo Stefana Dujakovića i Runića na koje ne možemo računati do kraja sezone onda smo stvarno u jednom smislu veoma hendikepirani”, rekao je Marinović.


Ipak, trener Borca optimista je pred meč u Širokom Brijegu.

“Mi moramo dati u subotu svoj maksimum, idemo u goste jednoj od najkvalitetnijih ekipa u Premijer ligi BiH, koja poslije sinoćnje utakmice i ispadanja iz Kupa mora da se bori za šampionsku titulu i to će biti jedna veoma teška utakmica. Ekipa Širokog je vrlo kvalitetna, ima dosta kvalitetnih pojedinaca, tu prije svega mislim na Vagnera koji je sigurno taj motor ekipe, to je potvrdio i dosada, međutm bez obzira na sve, danas imamo trening i vidjećemo na koje igrače mogu da računam, ali izaći ćemo da se nadigravamo i maksimalnim angažmanom parirati protivniku i jedino tako možemo do povoljnog rezultata”, istakao je Marinović.

Vremenske prilike u BiH poremetiće planove i domaćim ni gostujućim fudbalerima, ali Marinović ističe da to nije nešto što ga brine.

“Sigurno da i ovo remeti neki plan, ali moram reći da mi na rapsolaganju imamo 14 igrača tako da će svakako doći do nekih rokada u ekipi. Nadam se da će igrači uraditi sve maksimalno korektno, maksimalno angažovano, a moramo obratiti pažnju na one najsitnije detalje jer oni u derbi utakmicama odlučuju pobjednika”, dodao je Marinović.

Golgeterski post fudbalera Borca konačno je prekinuo Haris Handžić, a napadač crveno-plavih nada se da će i dalje zabijati.

“Drago mi je što smo pobijedili prošlu utakmicu jer veliki je pritisak bio na nama igračima, na treneru i svima ostalima u klubu. Bilo je i priča da ćemo pustiti utakmicu, ali mi smo sve pokazali na terenu. Dao sam tri gola, veoma mi je drago, nadam se da će ih biti još. Idemo u Široki, nemamo šta da izgubimo, daćemo od sebe, a vidjećemo kakav će rezultat biti, rekao je Handžić.

Parovi 19. kola:

Vitez – Velež
Široki Brijeg – Borac
Radnik – Olimpic
Slavija - Leotar
Travnik – Sarajevo
Željezničar – Mladost
Zrinjski – Čelik
Zvijezda Gradačac – Rudar Prijedor

Tabela: Široki 42, Željezničar 42, Široki 49, Sarajevo 48, Velež 42, Borac 42, Olimpic 40…

(MONDO, Foto: MONDO/B.Jakovljević)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC